30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Trabzon'un 68. yabancısı

Trabzonspor'un 4 yıllık sözleşme imzaladığı Hırvat oyuncu Hrvoje Cale, Bordo-mavili kulübün 68. yabancı oyuncusu oldu.

Trabzonspor'da bugüne kadar 5 kıta, 30 ülkeden 67 yabancı oyuncu görev yaptı. Bordo-mavili ekip, bugüne kadar yaptığı yabancı transferlerin çoğunu 8 oyuncu ile Brezilya'dan yaptı. Bu ülkeyi 6'şar oyuncu ile Gürcistan ve Yugoslavya takip etti.

Bordo-mavili takımda 5'er Belçikalı ve Ukraynalı, 3'er Makedon ve Ganalı, 2'şer Alman, Çek, Nijeryalı, Polanyalı, Sırp, Hırvat ve Bulgar ve birer tane de Rumen, Danimarkalı, Azeri, Kamerunlu, İngiliz, Norveçli, Perulu, Arnavut, Avustralyalı, Fransız, Güney Koreli, Gineli, Belaruslu, Hollandalı, Mısırlı ve İsveçli futbolcu transfer edildi.

- HRVOJE CALE TRABZONSPOR'UN İKİNCİ HIRVAT OYUNCUSU -
Trabzonspor'un Zagreb'de 4 yıllık anlaşmaya vardığı Hrvoje Cale, Hırvatistan'dan transfer edilen ikinci Hırvat oyuncu oldu. Bordo-mavili takımda daha önce de Davor Vugrinec 1997-98, 1998-99, 1999-2000 sezonlarında görev yapmıştı. Hırvat futbolcu Davor Vugrinec, daha sonra İtalya'nın Lecce takımına transfer olmuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, daha önce başkanlık yaptığı dönemde, Victor, Yuri, Cizyo, Gusiev, Kotehorov, Beradze, Şota ve Arçil gibi yabancı oyuncuları transfer etmişti.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 14:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?