19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Transfer taarruzu

Gelecek sezona güçlü bir kadro ile girmek için kolları sıvayan Trabzonspor, transfer çalışmalarını dört koldan sürdürürken, teknik direktör Ersun Yanal'ın son kez izleyip karar vereceği Tunuslu oyuncular Mehdi ve Chermiti ikilisinden biri için başkan Sadri Şener'in söz aldığı bildirildi. 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in daha önce Hüseyin Tok ile birlikte izleyip beğendiği Tunuslu iki oyuncu Mehdi Ben Dhifallah ve Amine Chermiti ile yaptığı ilk görüşmelerde olumlu sonuç almasının ardından Tunus'da havaalanın inşaatı yapan ve bürokrasi ile diyalogları iyi olan kardeşi Sadi Şener'i devreye sokarak iki oyuncudan biri için söz aldığı öğrenildi. 

Başkan Şener'in kalitelerine güvendiği iki oyuncuyu kadroya katmak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken 30 Mart'da yapılacak olan görüşmenin ardından bir sonuca varılacağı ifade edildi. 

Fransa'dan Nantes ve Auxerre ile Almanya'dan Bayern Leverkusen ile Herta Berlin takımlarının da bu iki futbolcunun peşinde olması transferde Trabzonspor'a sıkıntı yaşatsa da Başkan Sadri Şener'in, kardeşi Sadi Şener'in Tunus bürokrasisi ile ilişkilerin iyi olması nedeni ile bu transferlerin gerçekleşmesinde önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor. 

Öte yandan Almanya'da bulunan Trabzonspor Genel Saymanı Mahmut Aksu'nun da, gurbetçi futbolcular arasında özellikle Unterhaching takımında oynayan 19 yaşındaki Ceyhun Gülselam, kulübü ile masaya oturacağı belirtildi. Aksu'nun yine gurbetçi oyuncu olan ve bonservisi Hollanda'nın NAC Breda'da bulunan ancak Excelsior kulübüne kiralık olarak oynayan savunma oyuncu Aykut Demir ile bir görüşme yapacağı belirtildi. Mahmut Aksu'nun, Avrupa turunda gurbetçi oyuncular ve listede yer alan oyuncuların kulüpleri ile görüşmeler yapacağı belirtildi. 

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, başkan Sadri Şener'in transferde ne demişse yerine getirileceğini ifade ederek, öncelikli olarak nokta transferleri gerçekleştireceklerini söyledi. Teknik direktör Ersun Yanal ile birlikte transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yener, "Hocamızla bir problemimizin olduğunu söylemek spekülasyondan başka bir şey değil. Ersun Yanal'dan memnunuz. Transfer çalışmalarını da birlikte yürütüyoruz. Listemizde yer alan isimller üzerinde duruyoruz. Bu isimler netleştiği zaman kamuoyu ile bunları paylaşacağız. Transferde öncelikli olarak takımda banko oynayabilecek isimler üzerinde duruyoruz. Ondan sonra gelecek vaad eden oyuncuların kadroya katmak için çalışacağız" dedi.
Amaçlarının transferleri ligin bitmesiyle birlikte bitirip kamp dönemine başlamak olduğunu belirten Yener, "Trabzonspor önümüzdeki sezon güçlü bir kadro yapmak için yoğun bir çalışma içerisinde. Onun için taraftarlarımızın gönlü rahat olsun. Başkanımız transfer konusunda ne demişse hepsi yerine getirilecektir" diyekonuştu.
Kayserispor karşısında elde edilen 3 puan ile rahatladıklarını belirten Hasan Yener, "Bundan sonda Trabzonspor olarak maçlara daha rahat bir şekilde çıkacağız. Alınan 3 puan bize rahat oynama imkanı verecek. Baskıdan ve stresten uzak maçlarımızı oynayacağız. İnşallah ligi istediğimiz yerde bitiririz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 13:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?