19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Transferde yeni politika

Transfer şampiyonu olmak işe yaramıyor

Beşiktaş'ta son bir aydır gündemin ana maddesini 'Yeni 10 numara kim olacak?' sorusu belirliyor. Matias Delgado'nun sakatlığının uzun süreceğinin ortaya çıkmasının ardından 10 numara arayışına giren Siyah-Beyazlı yönetim, henüz somut bir adım atabilmiş değil.

Deco, Bounetta, Dos Santos, Tabata isimleri ön plana çıkarken son olarak rota Yıldıray Baştürk'e çevrildi. Ancak o da sakatlık sorunu ve bonservisiyle ilgili pürüzler nedeniyle beklemeye alındı. Durum böyle olunca da Başkan Yıldırım Demirören'e yönelik sert eleştiriler peş peşe gelmeye başladı. Transferin bitimine 20 günden fazla bir zaman var. Buna karşılık camia yeni transferleri yeterli görmüyor. Ferrari, Nihat, Fink gibi isimlerin yeni sezon için olumlu bir hava oluşturmaması Başkan Demirören'i şaşırtıyor.

Transfer politikalarını geçmiş yıllara göre değiştirdiklerini ifade eden Başkan Yıldırım Demirören, "Önemli olan transfer şampiyonu olmak değil. Transfer şampiyonu olan takımın üç hafta sonra böyle bir unvanı kalmıyor. Biz artık transfer şampiyonu olmak istemiyoruz. Ben de daha önce birçok oyuncu transfer ederek hata yaptım. Saha sonuçlarına bakınca kimse transfer şampiyonu olduğunuzu söylemiyor. Biz nokta transferler yaptık. Az ve öz oyuncu alarak doğru adımlar atıyoruz." ifadeleriyle eleştirilere yanıt verdi.

Yabancı transferine de açıklık getiren Başkan Demirören "Delgado hâlâ bizim sözleşmeli oyuncumuz, iki ay sonra takımla çalışmalara başlayacak. Ocak ayına kadar da tam olarak hazır hale gelecek. Yabancı oyuncu alırsanız elinizde 9 oyuncu olacak. O zaman takımdan bir yabancıyı gönderecek miyiz?" sözleriyle transfer için her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Beşiktaş olarak hayal kurmadıklarını ve imkânlar doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen Demirören taraftara da şu mesajı verdi: "Bizim iki kupa kaldırmış oturmuş bir kadromuz var. Önemli olan bu ekibin üstüne bir şeyler koyabilmekti. Biz de onu yaptık. Avrupa'da başarı olmak ve önemli hedeflere ulaşmak istiyoruz. Hayal hedefler peşinde koşmuyoruz. Ulaşılmayacak hayal kurulması taraftarı değilim."

Beşiktaş Kartalcell'e geçiyor

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından çok kısa bir süre sonra Beşiktaş da "Kartalcell" uygulamasına geçecek. Taraftarlarına Kartalcell üzerinden konuşma imkanı sağlayacak olan Siyah-Beyazlı kulüp gerekli altyapı çalışmasına da hız verdi. Konuyla ilgili İMKB'ye bilgi veren Beşiktaş Kulübü şu açıklamayı yaptı: "GSM hatları üzerinden telefon hattı satmak amacıyla, Beşiktaş İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ unvanlı ve 250.000 TL sermayeli bir anonim şirketi kurulmasına karar verilmiştir."

Denizli'ye göre kayıp yok

Beşiktaş'ın İstanbul Belediye karşısında aldığı 1-1'lik beraberlik Teknik Direktör Mustafa Denizli'yi çok fazla rahatsız etmiyor. Takımının özellikle maçın 2. bölümünde galibiyet için yeterli pozisyonu yakaladıklarına inanan tecrübeli çalıştırıcı, oyuncularından sadece daha dikkatli olmalarını istedi. Ligin ilerleyen haftalarında Beşiktaş'ın daha iyi bir konuma geleceğini tahmin eden Denizli, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları ilk maça kadar oyuncularının yüzde 90'lık bir seviyeye gelmesini hedefliyor.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 17:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?