17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

’Tribün cinayetinin sinyali geliyordu’

Çin’in başkenti Pekin’de uluslararası terörle mücadele konferansına katılan İstanbul Emniyet Genel Müdürü Celalettin Cerrah, Türkiye’deki tribün anarşisiyle ilgili olarak, olayları önleyecek kararların zaten mevcut olduğunu, çözümün Futbol Federasyonu’nun bu kararları uygulaması olduğunu kaydetti.

Cerrah, Anadolu Ajansı muhabirine, son alınan kararlarla ilgili olarak, "Bunlar geç alınan kararlardır. Bu olayların sinyalleri daha önce vardı. Bu konuda basının da üzerine düşen görevi yapması gerekir" dedi.

Statların kapasitesi kadar bilet satılması gerektiğini söyleyen Cerrah, biletlerin ‘Biletix’ tarafından satılması ve kime satıldığının tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.

TERÖRÜN DİNİ VE MİLLETİ OLMAZ

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da, terörün dini ve milleti olmadığına dikkat çekti. Yılmaz, Pekin Emniyet Müdürlüğü’nün davetiyle düzenlenen uluslararası terörle ve sınır ötesi suçlarla mücadele ile kamu güvenliğini sağlamada işbirliği konulu seminerin ikinci gününde konuşma yaptı.

Yılmaz, ‘İslami terör lafının kullanılmaması gerekir. Çünkü İslam barış ve sevgidir. Biz bunu dini motifli örgütler olarak adlandırdık’ dedi.
AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 12:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?