31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

TS'nin gözdesi Yattara

Trabzonspor taraftarının gözbebeği olan İbrahim Yattara, Avrupa'da ve Türkiye'de birçok takımın transfer listesinde yer alırken, bordo-mavili yönetim Gineli oyuncunun sözleşmesini uzatmak için harekete geçti.

29 Mayıs 2003'de Trabzonspor ile 4 yıllık sözleşme imzalayan İbrahim Yattara, sözleşmesi bitmeden 2009 yılına kadar bordo-mavili kulüple nikah tazelemişti.

Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan ve son dönemlerde sergilediği futbolla bazı kulüplerin iştahını kabartan Yattara, transferde bordo-mavili kulübün başını ağırtacağa benziyor.

Trabzonspor taraftarının gözbebeği olan Gineli yıldız oyuncu, eski başkan Özkan Sümer döneminde Trabzonspor takımına katılmıştı. Belçika'nın Antwerp takımından gelen oyuncu, oynadığı futboldan çok zaman zaman özel yaşantısı ile gündeme geldi. Özel yaşamında yaşadığı çalkantılara rağmen bordo-mavili taraftarların sevgisini kazanan Gineli oyuncu, Gökdeniz Karadeniz'in takımından ayrılmasından sonra takımdaki en gözde oyuncu konumuna geldi.

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara bugüne kadar 9 teknik adam ve 4 kulüp başkanı ile çalıştı. Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu, Şenol Güneş, Orhan Çıkırıkçı, Vahid Halilhodzic, Lazaroni ve Ersun Yanal gibi teknik adamlarla çalışan İbrahim Yattara, Samet Aybaba ve Ziya Doğan'ın ilk Trabzonspor dönemlerinde yedek kulübesinde oturtularak ilk 11'de fazla forma şansı bulamadı.

Savunma yönünün zayıf olması nedeniyle teknik adamların sonrada oyuna soktuğu bir oyuncu konumunda olan Yattara, Şenol Güneş'in takımın başına gelmesinden sonra ilk 11'de daha fazla şans bulmaya başladı.

Topla yaptığı hareketlerle herkesin beğenisini kazanan sempatik oyuncu, Trabzonspor'a 200 bin dolar gibi cüzi bir maliyetle gelirken, şimdi ise bordo-mavili kulüp oyuncusu için çalınan kapıları 15-20 milyon eurodan açıyor. Yattara'ya yapılan teklifleri geri çeviren bordo-mavili yönetimin, Gineli oyuncu ile nikah tazelemek için önümüzdeki günlerde menajeriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 10:39:46
Güncelleme :19 Mart 2008 Çarşamba 10:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?