16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Tugay: Dönüşümü büyütmeyin

Kendi isteğiyle milli takımdan ayrılan, ancak teknik direktör Fatih Terim tarafından Gürcistan maçının aday kadrosuna çağrılan Tugay, milli formayı yeniden giymekten mutlu olduğunu belirtti. Tecrübeli futbolcu, dönüşünün fazla büyütülmemesini istedi.

Uzun bir aradan sonra (A) Milli Futbol Takımı kadrosunda yer alan Tugay Kerimoğlu, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenman öncesi yaptığı açıklamada, "Milli takımda olmaktan, ülkemin milli formasını yeniden giyecek olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

Türkiye liginde futbol oynamış herkesin üzerinde büyük emeği olan Fatih Terim'in görev yapıyor olmasının, milli takıma dönüşünde etkili olduğunu ifade eden Tugay, "Söylenecek fazla bir şey yok. Önemli olan çarşamba günkü Gürcistan maçı. Dönüşümün fazla büyütülmesine gerek yok" diye konuştu.

Tugay gibi yurt dışında forma giyen Fatih Tekke de Gürcistan maçıyla ilgili şunları söyledi:
"Bir hazırlık maçı oynayacağız. Tabii ki galibiyet için çıkacağız. Bunun ardından Yunanistan ve Norveç ile iki önemli maçımız var. Hedefimiz, bu maçları galip kapatmak. Kendimize güveniyoruz"

Rusya'nın Zenith takımında forma giyen Fatih, "Türkiye'yi özlüyor musun?" sorusuna, "Türkiye'yi ve Trabzon'u çok özlüyorum, ama yurt dışındaki görevimi henüz tamamlamadım" yanıtını verdi.

Milli futbolcu Hamit Altıntop ise Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Yunanistan ve Norveç ile çok önemli iki maç yapacaklarını, bu maçlara en iyi şekilde hazırlanabilmelerinin önemli olduğunu dile getirerek, "Bazı eksiklerimiz var. Takıma yeni katılan arkadaşlar var. Eleme maçlarında yaşayabileceğimiz olası sıkıntıları, hazırlık maçında görmüş ve telafi etmiş olacağız" şeklinde görüş belirtti.

Hamit, "Bayern Münih ile anlaştığı" haberleriyle ilgili sorular üzerine, bu konuda konuşmak istemediğini söyledi.

Galatasaray'ın milli futbolcusu Sabri Sarıoğlu da Yunanistan ve Norveç maçlarının önemine değinerek, "O maçlar öncesi son kampımız, son hazırlık maçımız. Kendimizi denemiş olacağız. Umarım önümüzdeki maçları en iyi şekilde atlatırız" şeklinde konuştu.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 07:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?