16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Tüm kupaları kazanmak istiyorum

Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos, Madrid'deki evinde resmi sözleşmeye imza atarken, "Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığım için çok mutluyum. Önümüzdeki yıl, Fenerbahçe ile kazanabileceğimiz tüm kupaları kazanmak istiyorum" dedi. 


Madrid'deki evinde İstanbul'dan dönen menajeri Dino Pasaliç'i karşılayan Brezilyalı yıldız, kendisini Sarı-lacivertli renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. İmza töreninin ardından Fenerbahçe televizyonu kameraları önünde ilk kez Sarı-lacivertli formayı giyen ünlü yıldız, daha sonra Fenerbahçe Kulübü'nü ve Fenerbahçe futbol takımını anlatan DVD'yi izledi. Ardından açıklamalarda bulunan Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığı için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Fenerbahçe ile ilk olarak 2 yıl önce görüştüm. O dönemde transfer teklifi aldığımda da İstanbul'a gelmeye sıcak bakıyordum. Ancak Real Madrid beni bırakmak istemedi. İşte o zaman, bana izin verildiği gün tercih edeceğim kulübün Fenerbahçe olacağını açıklamıştım. Bunu benimle görüşmeye gelen Fenerbahçeli yöneticilere de söylemiştim. Şimdi Real Madrid ile sözleşmem sona erdi ve ben de sözümü yerine getiriyorum" dedi. 


Avrupa'dan farklı ülkelerden birçok kulüpten teklif aldığını söyleyen Roberto Carlos, "Ama Fenerbahçe'ye söz verdiğim için kararımda herhangi bir değişiklik olmadı ve Fenerbahçe'yi tercih ettim. Bana transfer teklif eden kulüpler içinde Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak takımlar da vardı. Ancak Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Bu benim için önemliydi. Türk futbolu her geçen yıl büyük bir gelişim gösteriyor. Fenerbahçe de bu gelişimin öncülerinden. Dolayısıyla büyük hedeflere atılım yapmak isteyen bir kulübe katkıda bulunmak için Fenerbahçe'yi tercih ettim" ifadelerini kullandı. 


Roberto Carlos, Fenerbahçe'de oynayan Brezilyalı oyuncuları tanıdığını da vurgulayarak, "Hepsi çok kaliteli oyuncular. Benim Fenerbahçe'yi tercih etmemdeki sebeplerden biri de Teknik Direktör Zico'dur. Zico'yu çok yakından tanıyorum. Zico, Brezilya futbolu için bir idoldür. Onunla pek çok kez bir arada bulundum. Zico ile aynı takım için görev yapmak benim için bir onur" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda çok sayıda maçını izlediğini söyleyen Roberto Carlos, "Dolayısıyla Fenerbahçe'nin ateşli taraftarını yakından biliyorum. Takımlarını durmaksızın destekliyorlar. Fenerbahçe taraftarıyla buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Taraftarlarımızla birlikte önümüzdeki sezon önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 15:07:54
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 23:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?