22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Tümer felsefesizlikten yakındı

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Tümer Metin, UEFA Kupası 3. turundaki rakipleri AZ Alkmaar'in Hollanda futbolunun son yıllardaki en iyi takımlarından biri olduğunu belirterek, "Oturmuş bir kadroları var. Ama biz ilk maçta iyi bir sonuç alırsak ve gol yemezsek turu geçen taraf oluruz" dedi. 

Felsefesizlikten yakınnan Tümer, hep aynı sorular sorulduğunu o nedenle de birbirine benzeyen cevaplar verdiğini söyledi. Tümer, bazı Beşiktaş maçlarından sonra rahatsız edici telefonlar aldığını açıkladı... 

Tümer Metin, Fenerbahçe televizyonuna yaptığı açıklamada, Antalya kampının çok zorlu geçtiğini belirterek, "Zorluk çekiyoruz, ama sezonu en iyi şekilde tamamlayabilmemiz için böyle bir çalışmaya ihtiyacımız var. Ben de yaşça takımda büyük olan insanlardan biri olarak bu idmanları en iyi şekilde geçiriyorum ki genç arkadaşlara örnek olabileyim" diye konuştu. 

Fenerbahçe'nin ikinci yarıda 3 kulvarda yarışacağını da kaydederek, "Türkiye Ligi'nin 2. yarısı her zaman zor geçmiştir. Düşenler, kalanlar, şampiyonlar hep bu yarılarda belirlenir ve herkes daha çok mücadele eder. UEFA Kupası maçlarına da ayni ölçüde hazırlanıyoruz. Her maçı düşünerek bu kampta yükleme yapıyoruz. UEFA'da AZ Alkmaar ile karşı karşıya geleceğiz. Onlar Hollanda futbolunun son yıllardaki en iyi takımlarından, oturmuş bir kadroları var. Ama biz ilk maçta iyi bir sonuç alırsak ve gol yemezsek turu geçen taraf oluruz" şeklinde konuştu. 

Tümer, kendisine yönelik yapılan eleştirilerle ilgili olarak da, "Son yıllarda ben okumamayı ve dinlememeyi tercih ediyorum. Bu ne kadar doğrudur, tartışılır ama bu benim bulduğum çözüm. Gerçi yine de kurtulamıyorsunuz, çünkü çevreniz okuyor ve ister istemez size aktardıklarında merak ediyorsunuz. Yaş ilerledikçe eleştirileri de hayatın gerçeği olarak kabul ediyor ve aldırmıyorsunuz. Ben politik biri değilim, hiç de olmadım. Ne düşünüyorsam ya da bana bir soru sorulmuşsa onun cevabını veririm. Yıllardır aynı cevapları veriyoruz diye sitem ediyorlar ama hep aynı sorular soruluyor. Kimse yeni bir felsefe üretmiyor. Yıllardır aynı soruları sorarlarsa aynı cevapları alırlar. Bizi durmadan eleştiren eleştirmenlerin biraz da çuvaldızı kendilerine batırmaları gerekir" ifadelerini kaybetti. 

Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasıyla ilgili olarak da Tümer, "Benim için zor bir maçtı ama zorluğunu aslında bazı dış etkenler oluşturuyor. Yazdıkları yazılarla yaptıkları yorumlarla olayları garip bir boyuta taşıyorlar. Futbolcuların kendi aralarında sorunu yoktur, hala oradaki arkadaşlarımla selamlaşıyorum, konuşuyorum. Ayrıca İstanbul'un her yerine de gidiyorum. Ama insanlar üsluplarına dikkat etmeliler, çünkü öyle insanlar var ki yazılan yazılardan etkilenip davranışlarını ona göre belirleyebilir. Ben, bazı Beşiktaş maçlarından sonra hoş olmayan telefonlar alıyorum" diye konuştu. 

Tümer, Sarı-lacivertli taraftarlarla ilgili olarak da, "Ben, 2 maçı hiç unutamıyorum. Palermo ve Frankfurt maçları, taraftarın ateşleyici gücüyle kazanıldı. Bu anlamda çok takdir ediyorum. Şimdi ikinci yarıda daha oturmuş ve daha ateşli bir taraftar bekliyoruz. Destekleri maçları kazanmamızı sağlıyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 14:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer faruk IP: 88.227.7.xxx Tarih : 12.01.2007 18:40:31
TÜMERin söYlediklerine artık inanasım YOK ÇÜNKÜ BJK ^^ta bulunduğu zaman bjk^tan hiç ayrılmıyacağım demişti artık BÖLE BİRİSİNİ SÖZLERİNİ KAYDE ALMAM. faruk_demir49@hotmail.com