20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Türk futbolu başkanını seçiyor

Federasyonun 37. başkanının seçileceği Genel Kurul bugün Ankara'da toplanıyor. Adaylığını açıklayan tek isim Hasan Doğan..

Türk futbolu, 37. başkanını seçmek üzere bugün sandığa gidecek. Futbol Federasyonu'nun bugün, çoğunluk sağlanamazsa yarın Ankara'da yapılacak seçimli genel kurul toplantısında yeni başkanı belirlenecek. 1923 yılında kurulan Futbol Federasyonu'nun 85 yıllık tarihinde şimdiye dek 36 futbol adamı başkanlık yaptı.

1997 yılında Abdullah Kiğılı'dan görevi devralan Haluk Ulusoy, 1997 ve 2004 yılları arasında görev yaptıktan sonra bayrağı 2004 yılında Levent Bıçakcı'ya bırakmıştı. 2006 senesinde görevi tekrar devralan Ulusoy'un yeni dönemi ise bugün sona erecek. Kulüpler Birliği ile 2 ve 3. lig temsilcilerinin desteklediği Hasan Doğan, adaylığını açıklayan tek isim oldu. Daha önce adaylığını açıklayan Ayhan Bermek ise, Kulüpler Birliği'nin Doğan'ı destekleme kararı alması üzerine seçimden çekilmişti.

İŞTE DOĞAN'IN LİSTESİ
Federasyonun yeni başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Hasan Doğan'ın listesine Mehmet Ali Aydınlar, Zafer Yıldırım, Ethem Sancak, Mahmut Özgener gibi isimlerin yer aldığı bildirildi.

''Şikayet etme hakları yok'
F.Bahçe eski başkanı Ali Şen, federasyon başkanı Hasan Doğan'ın seçilmesi halinde, kulüplerin artık şikayetçi olmaya hakkının bulunmayacağını söyledi. Türk futbolunun ve ürünün sahiplerinin kulüpler olduğunu dile getiren eski başkan Şen, "Futbol federasyonu, kulüpler ve Türk futbolu için vardır. Ürün sahibi olan Kulüpler Birliği bir aday tespit etmiş ve Hasan Doğan adında birleşmiştir.

Doğan kimseye gidip başkan olmak istediğini söylememiştir. Talep mal sahiplerinden gelmiştir. Yani kulüpler, Doğan yönetiminden şikayetçi olmaya hakları yoktur" diye konuştu. Şen sözlerini şöyle sürdürdü: "EURO 2008'de Avrupa şampiyonu olamazsak Hasan Doğan ve futbol federasyonunu başarısız sayarım. Final oynamak bile benim için başarı değildir. Avrupa şampiyonluğu dışında Fatih Terim'i de başarısız sayarım."

Sabah
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 04:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?