22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Türk halkının acısı paylaşıyorum

Serdal Kalaycı bildiriyor - Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yarın deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla yapacakları maça galibiyet için çıkacaklarını söyledi.


Brezilyalı çalıştırıcı, karşılaşmanın yapılacağı Philips Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.
Zico, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçların dikkat, ciddiyet, saygı, azim ve kararlılık istediğini belirterek, ''Bunlardan hiçbiri oynadığınız sürece eksik olamaz. Rakibimizin özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda belli bir ortalaması var. Aynı Fenerbahçe'nin kendi sahasında olduğu gibi. Oyun tarzımızda değişiklik olmayacak. Galibiyet için çıkıp kendi oyun tarzımızı kabul ettirmeye çalışacağız, sahada mücadelemizi ortaya koyacağız'' şeklinde konuştu.

-''KEZMAN'IN GELMEMESİNDE SAKATLIĞINDAN BAŞKA BİR SEBEP YOK''-

Zico, sakatlığı nedeniyle Eindhoven'a getirilmeyen Kezman'ın, getirilmeyişinde bundan başka bir neden olmadığını bildirdi.


Kezman'ın durumunun sorulması üzerine konuşan Brezilyalı teknik adam, ''Dün yaptığımız antrenman basına kapalı olduğu için siz göremediniz. Kezman'ın sakatlandığı bir pozisyon vardı. Geçen hafta sakattı iyileşti ve tekrar döndü.
Dün tekrar o yerde ağrı hissetti. Buraya o nedenle gelmedi. Kesinlikle başka bir sebep yok bunun altında'' diye konuştu.


Zico, futbolculardan Önder ile ilgili bir soruya da ''Konyaspor maçında bir tercih yaptım ve o an onu yedekte oturtmayı uygun buldum'' dedi.


Zico, yarınki maçta sahaya çıkacak kadroyu kafasında şekillendirdiğini ancak, daha önlerinde bir antrenman bulunduğu için açıklamak istemediğini kaydetti.


Fenerbahçe'nin Brezilya karakterine göre mi futbol oynadığı sorusuna Zico, ''Ben güzel futbol oynatmayı tercih ediyorum. Brezilya'da güzel bir oyun oynanıyor. Hollanda'da da güzel bir futbol sergileniyor. Oyuncularım hangi
ülkeden olursa olsun, güzel futbol oynatmak istiyorum. İnsanlar sahada göze hoş gelen futbolu görmek istiyor. Hiçbir şekilde bir takımın, Brezilyalı veya başka ülkeden çok sayıda futbolcu olması o tarzı benimseyeceği anlamına gelmez'' diye yanıtladı.


Geçen yıl ile karşılaştırdığında Fenerbahçe'nin ne kadar yol aldığı sorusuna ise Brezilyalı teknik adam şu yanıtı verdi:
''Geçen yıl geçen yıldı. Şu anla karşılaştırmak doğru olmaz. Ligde kaybetmememiz gereken puanları kaybettik. Her ne kadar biraz gerideysek de iddiamızı sürdürüyoruz. Şampiyonlar Ligi için de iddiamız sürüyor. Elbette amaç
hep daha iyiye gitmek.'' Rakipte forvet Koevermans'ın varlığının kendisini endişelendirip endişelendirmediği sorusuna Zico, ''Sadece o değil aynı şekilde rakibin bütün oyuncularına ayrı önlem almalıyız. Şampiyonlar Ligi gibi bir kulvarda sadece bir futbolcuya odaklanmak, diğerlerini unutmak olmaz'' diyerek yanıt verdi.

-''...TÜRK OLMASAK DA BİZİ DE İÇİMİZDEN YARALIYOR''-

Türkiye'deki meydana gelen son terör olaylarıyla ilgili soruya verdiği yanıtta Zico, ''Türk insanını sokakta başları öne eğik, mutsuz gördükçe her ne kadar Türk olmasak da bizi de içimizden yaralıyor'' dedi.


Zico, bu konuda şunları söyledi: ''Bu Türk askerlerine, Türk halkına yapılan saldırılar nedeniyle Türk
halkının acısını paylaşıyorum. Bu insanları sokakta başları öne eğik gördükçe mutsuz gördükçe, her ne kadar Türk olmasak da bizi de içimizden yaralıyor.


İnsanlar savaş için, birbirlerini incitmek, yaralamak öldürmek için bu dünyaya gelmiyor. Barış için, sevgi için bu dünyaya geliyor. Bu tip durumlar bütün insanların içini acıtıyor. İnsanları şok eden bir durum. Brezilya'da daha değişik sorunlarımız var. Fakirlik ya da kendi içimizde başka sorunlar var. Bir ülkenin askerlerine karşı halkına karşı saldırılar olursa, içimize sindirmemizin insanlık olarak imkansız olduğunu düşünüyorum. İnşallah kısa zamanda çözüm bulunur ve insanlar başları eğik şekilde sokakta yürümek zorunda kalmaz. Türk halkının acısını paylaşıyorum.''

a.a
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 00:02:48
Güncelleme :23 Ekim 2007 Salı 00:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?