27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Türkiye Amatör Şampiyonu

Türkiye Amatör Şampiyonası’nda kupa “Sayın”ın!

• Türkiye Golf Federasyonu tarafından 20-21 Haziran tarihlerinde Klassis Golf & Country Club’da gerçekleştirilen “Türkiye Amatör Şampiyonası”, camianın en iyilerini bir araya getirdi. 100’e yakın golfçünün mücadele ettiği iki günlük turnuva sonunda Klassis Golf Kulübü’nün milli oyuncusu Hamza Sayın, 2009 yılının Türkiye Amatör Şampiyonu oldu.

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’de golf sporunun gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunan Klassis Golf Kulübü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TGF Amatör Golf Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Gencer Özcan, Hamza Sayın, Mustafa Hocaoğlu, Elçin Ulu, Nejla Gerçek gibi başarılı Milli oyuncuların yanı sıra, aralarında TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yavuz Çekirge, Yıldırım Kemaloğlu, Levent Egeli, Beyhan Benardete ve Sinem Erülgen’in de olduğu golf camiasının tanınmış isimleri, Klassis Golf Kulübü’nün yeşil çimlerinde şampiyonluk için yarıştı. 2009 yılının en iyi Amatör Golfçü’sünü belirleyen turnuva sonunda, elde ettiği -7 toplam skorla Klassis Golf Kulübü’nden Hamza Sayın, şampiyonluk kupasını kaldıran isim oldu.

TGF Türkiye Amatör Golf Şampiyonası'nda bayan ve erkeklerde dereceye giren diğer isimler ise şöyle gerçekleşti:

Şampiyonanın Bayanlar B Kategorisi birincisi National Golf Kulübü’nden Aslıhan Kaplan olurken, golf sahası bulunmayan Erzurum Golf Kulübü’nden Edanur Çintımar yaptığı başarılı skorla bu kategoride ikinciliği elde etti. Klassis Golf Kulübü’nden Nejla Gerçek ise turnuvayı hem Bayanlar A Kategorisi hem de bayanlar gross (toplam vuruş) birincisi olarak tamamladı.

TGF Türkiye Amatör Şampiyonası’nın Erkekler A ve B kategorileri de büyük çekişmeye sahne oldu. Turnuvanın Erkekler A Kategorisinde birinciliği, şampiyonaya ev sahipliği yapan Klassis Golf Kulübü oyuncusu Çağatay Ural elde etti. Erkekler B Kategorisi’nde ise yine ev sahibi kulübün oyuncusu Hasan Doruk Özdemir birinci oldu.

Genel Sonuçlar
Bayanlar Kategori A
1. Nejla Gerçek – Klassis Golf Kulübü
2. Begüm Yılmaz – Klassis Golf Kulübü
3. Zeynep Pehlivan (Klassis Golf Kulübü)

Bayanlar Kategori B
1. Aslıhan Kaplan – National Golf Kulübü
2. Edanur Çintımar – Erzurum Golf Kulübü
3. Nergiz Kök – National Golf Kulübü

Erkekler Kategori A
1. Çağatay Ural – Klassis Golf Kulübü
2. Koray Varlı – Klassis Golf Kulübü
3. Güray Yazıcı – Klassis Golf Kulübü

Erkekler Kategori B
1. Hasan Doruk Özdemir – Klassis Golf Kulübü
2. Şeref Kaplan – Kemer Golf Kulübü
Ufuk Topal – Ankara Go
 

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?