30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Türkiye maçından beraberlik istiyoruz

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Türkiye ile gruptaki ilk maçına çıkacak olan Portekiz'in Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, Fatih Terim ve ekibine değer verdiklerini belirterek, en az beraberlik almaları gerektiğini söyledi.


Maçın yapılacağı Stade De Geneve'de bir basın toplantısı düzenleyen Scolari, Portekiz için başarının en azından bir beraberlik olduğunu ifade ederek, "Fatih Terim'e büyük saygı duyuyoruz. Onunla çalışan oyuncularım kendisine hayranlık duyuyorlar. Böylesine dünyada hayranlık ve saygı kazanmış bir teknik adamın oyuncuları da başarılı olur. Bizim hedefimiz yarın kazanmak. En azından bir beraberlik olacak" dedi. Türkiye maçında sahaya çıkacak 11'le ilgili kafasında hiçbir şüphe olmadığını belirten Brezilyalı teknik adam, ilk 11'de sürpriz bir futbolcuya yer vermediğini açıkladı.


Türkiye'nin Güney Amerika futboluna yakın futbol oynadığını söyleyen Scolari, "Biz Portekiz olarak kaliteli futbolculardan kurulu iyi futbol oynayan bir ekibiz ama karşımızdaki Türkiye de iyi futbol oynayan kaliteli bir takım. Yarınki maçta işimizin kolay olmayacağını biliyoruz. Zeminin ıslak olması Portekiz'in de, Türkiye'nin de işini zorlaştırır. Çünkü iki takımın futbolu da birbirine yakın. Bu kadar iyi oyunculardan kurulu bir takımla elenirsek, uçağa binip Portekiz'e döneriz. Ama arkamızdan çok
şeyler söylenir. Hem benim için, hem de tüm Portekizliler için büyük hayal kırıklığı olur" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 21:18:06
Güncelleme :6 Haziran 2008 Cuma 21:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?