29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Türkiye uyumuyor!

Galatasaray'ın 2007-2008 sezonunu şampiyon olarak tamamlaması, Türkiye'yi sokağa döktü.

Yurdun dört bir yerinde yaşayan sarı kırmızılılar, 90 dakikanın bittiğini ilan eden düdüğün ardından yollara düştü.

İşte yurttan sarı kırmızılı manzaralar.

BURASI İSTANBUL

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın da izlediği maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla sokaklara dökülen taraftarlar, şampiyonluk turu atmaya başladı.

Taksim Meydanı başta olmak üzere Mecidiyeköy ve Bakırköy'deki meydanları dolduran Sarı-kırmızılılar, araçlarıyla konvoy oluşturarak büyük coşku yaşadı. Galatasaray'ın Florya Tesisleri önünde maçtan önce beklemeye başlayan taraftarlar ise, maç sonrasında Florya'yı festival alanına dönüştürdü. Maytap, havai fişek ve müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenen taraftarlar, takımlarının tesislere gelmesini sabırsızlıkla beklemeye başladı.

BURASI AFYON

Coşku içinde geçen kutlamalarda, 7'den 70'e tüm Galatasaray taraftarları, kentin en işlek caddeleri olan Bankalar, Yeşilyol, Anbaryolu, Kurtuluş ve Ordu Bulvarını araç ve yaya konvoylarıyla doldurarak şampiyonluk turu attılar. Taraftarlar Valilik kavşağında, meşaleler yakıp, halay çekerek, büyük coşku içinde şampiyonluklarını kutladı.
Bu arada emniyet güçleri kutlama alanında geniş güvenlik önlemleri alırken, kutlamalar sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.

BURASI HAKKARİ

Maçın bitiş düğüyle birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan yüzlerce Galatasaray taraftarı, ellerindeki meşale ve bayraklarla sevinç gösterilerinde bulundu. Yaya ve araçlarla şehrin değişik sokaklarında tur atan taraftarlar, davul zurna eşliğinde eğlendi. 

BURASI ANTALYA

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Sarı-kırmızılı taraftar, şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı.  Ellerindeki havai fişeklerle Konyaaltı Caddesi'ni trafiğe kapatan binlerce taraftar, araçların üzerine çıkarak çılgınca şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kutlamalar gece geç saatlere kadar sürerken, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çıkan taraftarlar ilginç görüntüler oluşturdular.

BURASI YOZGAT

Yozgat'ta sokaklara dökülen sarı-kırmızılı taraftarlar, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları ve en büyük cimbom tezahüratlarıyla şampiyonluklarını kutladılar. Lise Caddesi'nde oluşturdukları araç konvoylarıyla klakson çalarak tur atan sarı-kırmızılı taraftarlar şampiyonluklarını doyasıya yaşadılar. Öte yandan emniyet müdürlüğü ekipleri kutlamalar sırasında her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Lise Caddesi ve meydan yerinde güvenlik tedbirleri aldı.

BURASI ÇANAKKALE

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte İskele Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce Galatasaray taraftarı, sloganlar atarak davul-zurna eşliğinde şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Araçlarıyla uzun konvoylar oluşturan taraftarlar trafik ekiplerine zor anlar yaşatırken, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi bir süre araç trafiğine kapatıldı. Emniyet kuvvetleri taraftarlar arasında yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önlemlerini sıklaştırırken, taraftarlar gecenin geç saatlerine kadar şampiyonluğu kutladı.

BURASI NEVŞEHİR

Nevşehir sokaklarına dökülen sarı-kırmızılı taraftarlar, Ziraat Bankası önünde takımları lehine tezahüratlarda bulunarak büyük coşku yaşadılar. Ellerindeki meşalelerle zaman zaman trafiği de kapatan taraftarlar, kutlamaları havai fişek gösterileri ile süsledi.

BURASI GAZİANTEP

Taraftarlae meşaleler eşliğinde takımlarının bayraklarını salladı. Davul çalan taraftarlar şampiyonluk şarkıları söyleyerek sokak ve caddeleri doldurdu. Otomobilleri ile klakson çalan taraftarlar ise trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Gece geç saatlere kadar şehir turu atan Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluğu doyasıya kutladı. Öte yandan taraftarların yoğunlukta olduğu Maarif Kavşağı, Atatürk Caddesi, Ordu Caddesi bölgelerinde trafik kilitlendi. Şampiyonluk kutlamalarına hazırlıklı olan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafiğin aksamaması için büyük çaba gösterdi.

BURASI DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki sarı-kırmızılı taraftarlar şampiyonluğu doyasıya eğlenerek kutladı. Maç bitiminde Ofis Ekinciler Caddesi'nde toplanan binlerce taraftar meşale yakıp Galatasaray bayrakları ile Diyarbakır caddelerini bayram yerine çevirdiler. Araçlarını sarı-kırmızı renklere boyatan taraftarlar şampiyonluğu doyasıya kutladılar.

BURASI İZMİR

taraftarlar, Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi. Buradan Kıbrıs Şehitleri'ne geçen binlerce taraftar, yolu kapatarak meşaleler yaktı. Şampiyonluğu kutlayan taraftarların kimisi davul zurna eşliğinde göbek atarken, kimisi de elindeki sazı ile şampiyonluk şarkıları söyledi. Yoldan geçen polis araçlarına da el salladı.

BURASI AMASYA

Amasyalılar, konvoylar oluşturup şehir turu atarak şampiyonluğu kutladı. Yaklaşık 300 kişilik bir taraftar grubu da Yavuz Selim Meydanı'nda toplandı. Geniş güvenlik önlemleri altında dev bayraklar açarak şampiyonluk kutlaması yapan Galatasaray taraftarları, meşaleler yakıp marşlar söyledi. Kutlamalar sırasında muhtemel olaylara karşı kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alan Amasya Emniyet Müdürlüğü, evlerin balkonlarından silahlarıyla ateş edenleri mahalle aralarına polisler yerleştirerek takibe aldı.

BURASI ŞANLIURFA

Vilayet Kavşağı'nda anıt önüne gelen kalabalık, burada da kutlamalarına devam etti. Meşaleler yakan taraftarlar, sarı-kırmızılı bayraklarla adeta bayram havası yaşattılar. Kutlamalar nedeniyle Atatürk Bulvarı'nı bir süre trafiğe kapandı. Bazı taraftarlar araçların üstüne çıkarken bazıları da takımlarının şampiyonluğunu yolda oturarak kutladı. Polis kutlamalar nedeniyle şehirde geniş güvenlik önlemleri alırken, kutlamaların gece yarısına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

BURASI ANKARA

Ankara'da yaşayan sarı-kırmızılı taraftarları sokağa döktü. Binlerce sarı-kırmızılı taraftar başkentin çeşitli yerlerinde toplanırken kutlamaların ana merkezi olan Kızılay adeta bayram yerine döndü. Binlerce taraftar Kızılay'da şampiyonluğu doyasıya kutladı. Havai fişeklerin de atıldığı kutlamalarda, taraftarlar meşaleler yakarak 17. şampiyonluğu kutladı. Sarı-kırmızılı bayraklara bürünmüş araçlar kornalarla kutlamalara katılırken, taraftarlar tezahüratlarla kendilerinden geçti. Emniyet güçlerinin yoğun tedbirler aldığı kutlamalar halen devam ediyor.

 

 

..
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 22:48:50
Güncelleme :10 Mayıs 2008 Cumartesi 22:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?