19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Türkiye WRC 2007 takviminden çıkarıldı

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2007 yarış takviminde Türkiye Rallisi'ne yer verilmedi.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın resmi internet sitesinde Dünya Motorsporları Konseyi toplantısının ardından, konseyin aldığı karalarla ilgili bilgiler veren bir açıklama yayınlayan WRC, 2007 takvimine Türkiye'yi almadığını belirtti.

İlk kez 2003 yılında yapılan ve son üç sezondur başarıyla düzenlenen Türkiye Rallisi, 2007 yılının yarış takvimine alınmazken, Avustralya Rallisi ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Rallisi de takvimden çıkarılan diğer iki yarış oldu.

Türkiye ile birlikte üç ralliyi yeni sezon takviminden çıkaran Uluslararası Motor Sporları Federasyonu, İrlanda, Norveç ve Portekiz rallilerini 2007 takvimine dahil etti.

Yapılan açıklamada, takvimin yine bu sezon olduğu gibi ocak-kasım ayları arasında devam edeceği belirtilirken, masrafların kısılması amacıyla bir dizi önlem alınacağı da bildirildi.

2007 takvimine yeni yarış alınıp alınmayacağı daha sonra netlik kazanacak. Yeni sezon takvimine belki bir veya iki yarışın dahil edilebileceği belirtiliyor. Takvime yapılacak yarış eklemeleri ve çıkarmalar gelecek toplantıda ele alınacak.

Şu anda 16 yarıştan oluşan Dünya Rallli Şampiyonası'nın 13'üncü ayağı olan WRC Türkiye Rallisi'nde 2003'te eski şampiyonlardan İspanyol Carlos Sainz kazanırken, 2004 ve 2005'te Sebastian Loeb zafere ulaşmıştı.

Son üç sezondur Citroen'lerin galip geldiği WRC Türkiye Rallisi yeni sezon takvimine dahil edilmezse, Türkiye, rallinin dördüncü ve sonuncusuna 13-15 ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

WRC'nin internet sitesinde resmi olarak açıklanan WRC 2007 sezonu takvimi şöyle:
Monte Carlo, 19-21 ocak
İsveç, 9-11 şubat
Norveç, 16-18 şubat
Meksika, 9-11 mart
Portekiz, 30-01 mart-nisan
Arjantin, 04-06 mayıs
İtalya, 18-20 mayıs
Yunanistan, 01-03 haziran
Finlandiya, 03-05 ağustos
Almanya, 17-19 ağustos
Yeni Zellanda, 31-02 ağustos-eylül
Fransa, 05-07 ekim
İspanya, 12-14 ekim
Japonya, 26-28 ekim
İrlanda, 16-18 kasım
İngiltere, 30-02 kasım-aralık

Türkiye cephesi

Öte yandan Otomobil Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Demiralp, Türkiye Rallisi'nin yarış takviminden çıkarılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Federasyon başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun dün akşam Dünya Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) Motor Sporları Komisyonu toplantısına katıldığını ifade eden Demiralp, "komisyon her yıl yarış takvimi hazırlar...

"Bu takvimi hazırlayanların büyük bir bölümü de kuzey ülkelerinin vatandaşı. Dikkat edilirse İrlanda ve Norveç, takvime sokulmaya çalışılıyor. Dünkü toplantıda bu teklif incelenmeye değer görülmemiştir" diye konuştu.

Eski yarış takviminin devam edeceğini söyleyen Demiralp, "Biz istemediğimiz takdirde kimse bizi yarış takviminden çıkarmaz. Türkiye'ye artık gözlemci bile gelmiyor. İrlanda, Norveç ve Portekiz'i de takvime almak istiyorlarsa yeni bir formül bulunması gerekiyor" dedi.

Her yıl bu tür spekülasyonların yapıldığını dile getiren Demiralp, takvimin resmi olarak ekim ayında açıklanacağını ve FIA Başkanı Max Mosley'nin Türkiye'nin organizasyonlardaki başarılarından son derece mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 14:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?