19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Türkiye'nin gururu Minik Sultan

sultan menekşeMacaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan Uluslararası 18. Csepel Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda Türk kızı Sultan Menteşe iki altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Budapeşte'de 17 ülkeden yaklaşık 100 sporcunun mücadele ettiği turnuvada, Rusya, Bulgaristan, Kanada, Macaristan gibi ritmik cimnastikte söz sahibi ülkelere rağmen ilk kez katıldığı yurt dışı yarışmasında iki altın madalya kazanan 10 yaşındaki minik Sultan, Türk kafilesine büyük mutluluk yaşattı.

Beşiktaş Kulübü'nün Ankara Spor Okulu bünyesinde kurulan Ankarakartal Kulübü sporcusu olarak Budapeşte'ye gelen Sultan Menteşe, genel tasnif ve alet dalında birinci olarak iki altın madalya kazandı. 9-16 yaşlarında yaklaşık 100 sporcunun katıldığı turnuvada, Sultan Menteşe ilk kez yurt dışına çıkmasına rağmen kazandığı başarıyla salonda bulunan diğer sporcular tarafından da dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sultan, en fazla anne ve babasını özlediğini, aldığı iki altın madalyayı da ailesine hediye ettiğini söyledi.

Minik Sultan'ın antrenörü Yıldız Avcıbaşı ise, Sultan ile gurur duyduklarını, bu minik sporcunun önümüzdeki yıllarda Türkiye adına madalyalar alacağını, ritmik cimnastik sporuna son zamanlarda gösterilen ilgi ile bu sporda Türkiye'nin adını duyuracaklarını söyledi.
aa
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 17:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?