20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Türkiye'nin triatlon potansiyeli büyük

Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Marisol Casado, Alanya'da pazar günü yapılan Triatlon Şampiyonası'na tam not verdiğini söyledi. 18. Uluslararası Alanya Triatlonu Avrupa Kupası Finali'ni izlemek için ilk kez gelen İspanyol başkan, Zaman'a yaptığı özel açıklamada Türkiye'de triatlon için önemli bir potansiyel olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 2012 Londra Olimpiyatları için triatlonu boş geçmemesi gerektiğini belirten Casado, "Evet triatlon zor bir spor. Triatlon sporu, yüzme, bisiklet ve koşunun birleştiği, değişik mesafelerde koşulan, dayanıklılığın ön plana çıktığı ilgi çekici bir spor dalı. Ama bir o kadar zevkli, adrenalin artırıcı bir spor. Triatlon sporunun felsefesi gerçekten çok farklı. Bireysel spor olması nedeniyle başarı kişinin kendisine gösterdiği özenle ortaya çıkar. Yarış başlayınca kim olduğunuz ve ne yaptığınız önemli değildir, sadece siz bir numarasınız. Normal insanlar da triatlon yapabilir. Bunun için amatör düzeyde yarışmalarımız da var." yorumunu yaptı.

İspanya'da triatlona çok önem verildiğinin ve spor medyasında geniş yer bulduğunun altını çizen Casado, "Marca, As gibi futbol ağırlıklı spor gazetelerinde bile bazen manşet oluyoruz. Tabii bunda dünya şampiyonu bir sporcumuzun olması da etkili." diye konuştu.

Alanya'da düzenlenen organizasyonu çok beğendiğini dile getiren Marisol Casado, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Federasyon Başkanı Halil Kılıçoğlu'nun başarılı bir sınav verdiğini söyledi. Özellikle belediyenin çekilişle 20 çocuğa bisiklet dağıtmasını çok zekice bulduğunu ifade eden İspanyol Başkan, "Çocukların sayesinde büyükler de yarışmaları izlemeye geldi." dedi.

'Hedefimiz 2012 Londra'


Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu ise, Alanya'daki şampiyonadan sonra hedeflerinin 2012 Olimpiyatları olduğunu ifade etti. Kılıçoğlu, yarışmalara 30 ülkeden 400'ün üzerinde sporcunun katıldığını dile getirerek, "Avrupa'da ses getiren bir organizasyon oldu. 30 ülkenin televizyonunda haber olarak yer aldı. Türk triatlonu olarak son üç yılda büyük bir gelişim gösterdik. Şimdiki hedefimiz 2012 Londra." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?