19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Türkiye'ye af geliyor

FIFA Tahkim Kurulu'nun 6 maçlık seyircisiz oynama cezasını 2'ye düşürme olasılığının yüksek olduğu, diğer dört müsabakanın ise yine tarafsız sahada ancak seyircili oynanacağı öğrenildi

İsviçre maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'ye verilen 6 maçlık seyircisiz oynama cezasını gözden geçireceğini açıklayan FIFA Tahkim Kurulu'nun, sürpriz kararlar beklenen kritik toplantısını gelecek hafta yapacağı bildirildi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun "yeniden değerlendirme" talebini kabul eden kurulun 6 maçlık seyircisiz oynama cezasını 2'ye düşürme olasılığının yüksek olduğu, diğer 4 müsabakanın ise yine tarafsız sahada ancak seyircili oynanabileceği öğrenildi. 

Dünya Kupası finali nedeniyle Almanya'da karargah kuran Tahkim Kurulu'nun, daha önce dosya üzerinden yapılacağını ifade ettiği değerlendirmeyi de kapsamını genişleterek duruşmalıya çevirebileceği ileri sürüldü. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in de gelişmeleri, "Tahkim Kurulu'ndan sevindirici haberler bekliyorum" şeklinde yorumlaması ceza indirimi konusundaki umutları kuvvetlendirdi.

İsviçreliler de beklemede 

Guetemalalı Salguero Rafael'in başkanlığında toplanacak olan kurulda İtalyan Carlo Guadio, İspanyol Rey Fernando ve Singapurlu üye John Koh'un yer alacağı, TFF'nin "Dünya futbol ailesinden özür dileyip pişmanlığını dile getiren ve gelecekte benzer olaylara imkan vermeceğini taahhüt eden" başvurusunun dikkate alınarak milli takımın yanı sıra Emre'nin 6 maçlık cezasında indirim yapacağı öğrenildi.
Alpay ve antrenör Mehmet Özdilek'in durumlarında ise değişiklik beklenmediği kaydedildi. 

FIFA Tahkim Kurulu'nun böyle bir gelişme karşısında aynı maçtaki eylemi nedeniyle 6 maç men cezası alan İsviçreli Benjamin Huggel'in cezasını da yarı yarıya düşüreceği, milli oyuncunun takımının dünya kupası finallerinde bir üst tura çıkması durumunda formasına kavuşabileceğine işaret edildi.

İhraç şartı gündemde 

Federasyonun uzun süredir devam eden kulis çalışmalarının sonuç verme aşamasına geldiği bildirilirken, FIFA Tahkim Kurulu'nun ceza indirimini "Bundan sonra en küçük olay yaşaması durumunda Türkiye iki yıl süreyle tüm uluslararası müsabakalardan ihraç edilir" şartına bağlayacağı vurgulandı.

Avantaj sağlayacağız 

İndirim gerçekleşirse A Milli Takım, Avrupa şampiyonası grup elemelerinde fikstür gereği önemli bir avantaj sağlayacak. Milli takımın öncelikle "seyircisiz ve tarafsız saha" cezasını çekeceği, bu cezaların da 6 Eylül'deki Malta ve 11 Ekim'deki Moldova maçlarına denk geleceği vurgulandı. Ay-yıldızlı ekip 28 Mart 2007'deki Norveç, 12 Eylül'deki Macaristan, 17 Ekim'deki Yunanistan ve 21 Kasım'daki Bosna-Hersek Avrupa kupası eleme gurubu maçlarını ise tarafsız sahada, ancak dolu tribünlere oynayabilecek.
Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 10:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?