22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

UEFA, 3-0 için ne dedi?

Türkiye'nin Macaristan karşısında aldığı 3-0'lık galibiyete, UEFA'dan da yorum geldi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2008 Elemeleri C Grubu maçında Macaristan'ı 3-0 mağlup etmesine Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) da resmi internet sitesinde yer ayırdı.

UEFA'nın resmi internet sitesi olan uefa.com Türkiye-Macaristan maçına geniş yer ayırdı. UEFA editörlerinin Türkiye'nin 3-0 galibiyetinde, Macaristanlı Gera'nın kırmızı kartla oyun dışı kalmasının etkili olduğunu aktarmaları dikkat çekerken, haberin başlığı da 'Gera kırmızı kart görürken Türkiye kazandı' oldu. Haberde, Türkiye'nin maçın ikinci yarısının 4 dakikalık bir bölümünde 2 gol birden bularak farklılığını kanıtladığı vurgulanırken, 10 kişilik Macaristan karşısında alınan bu galibiyetin Türkiye'nin Euro 2008 Finalleri için umutlarını sürdürmesini sağladığı da belirtildi.

Macaristan'ın İstanbul'daki bazı bölümlerinde etkili olduğu anca Zoltan Gera'nın oyun dışı kalmasıyla Türkiye'nin Gökhan Ünal, Mehmet Aurelio ve maçın son bölümlerinde Halil Altıntop'la bulduğu gollerle sonuca gittiği de uefa.com tarafından ziyaretçilere aktarıldı.

Türkiye'nin elemelerdeki son 3 maçında da galibiyet yüzü görmediğinin hatırlatıldığı haberde, Fatih Terim'in öğrencilerinin, maça Gökdeniz Karadeniz ve Tuncay Şanlı'nın pozisyonlarıyla hızlı başladığını ancak Macarlar'ın buldukları çok sayıda net gol fırsatında Hakan Arıkan'ı geçemedikleri ifade edildi.

4 gün önce Bosna Hersek karşısında galibiyet golünü atarak takımını zafere taşıyan Gera'nın 63. dakikada hakemi aldattığı için ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla, Türkiye'nin golleri bulduğu da belirtildi.

Bu sonuçla Türkiye'nin grup maçlarının tamamlanmasına 4 maç kala, grup lideri Yunanistan'la arasındaki puan farkını 2'ye indirdiği ve 2. sıraya yerleştiği de vurgulanırken, Türkiye'nin bir maçı eksik olmasına rağmen Norveç'le puanını eşitlediği ve averajla rakibinin üstüne çıktığı da ifade edildi.

Türkiye'nin geçtiğimiz Cumartesi günü Malta'yla oynadığı karşılaşmadan önce, Malta'nın zafer bayramının Türkiye maçıyla aynı güne denk gelmesiyle ilgili olarak bir haber yayınlayan uefa.com, haberin içerisindeki ırkçı söylemler nedeniyle büyük tepki toplamış ve haberi yayından kaldırmak zorunda kalmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 10:30:31
Güncelleme :13 Eylül 2007 Perşembe 10:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak avci bigadiç IP: 85.100.110.xxx Tarih : 14.09.2007 10:40:02

turkıye daha da guzel oynayabılırdi... Maltayı da yenebılırdik..... turkıye bastırrrrr .... EN BÜYÜK TÜRKİYE....