17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

UEFA'da Uğur Yıldırım şov

    
UEFA Kupası’nda E, F, G ve H gruplarında 4. maçlar dün gece oynanırken, geçen hafta takımı Heerenveen’e 3 puan getiren Türk futbolcu Uğur Yıldırım Dinamo Zagreb maçında da sahnedeydi. Ev sahibi Zagreb’in 2-0 öne geçtiği karşılaşmada, Uğur bitime 6 dakika kala muhteşem bir gol attı ve takımını ateşledi. Son dakikada kazanılan penaltıyla Heerenveen maçı 2-2’ye getirdi ve Hollanda’ya 1 puanla döndü.
Dün gecenin en flaş sonucunu ise Fransız Auxerre Amica Wronki’yi 5-1 mağlup ederek aldı. İskoç Glasgow Rangers deplasmanda AZ Alkmaar’a yenilirken, Benfica konuk olduğu Beveren’i 3-0’la geçti.
Hafta sonu İtalya’da Juventus’la oynayacak Lazio ise Yunanistan deplasmanında Egaleo ile yenişemedi ve mücadele 2-2 sona erdi.


İşte dün gecenin toplu sonuçları:

     

E GRUBU
Egaleo 2 2 Lazio
Partizan Belgrat 1 1 Villarreal
F GRUBU
Auxerre 5 1 Amica Wronki
AZ Alkmaar 1 0 Glasgow Rangers
G GRUBU
Beveren 0 3 Benfica
Dinamo Zagreb 2 2 Heerenveen
H GRUBU
Alemannia Aachen 2 2 Zenit St. Petersburg
Sevilla 3 2 AEK
      

  
Kim bu Uğur Yıldırım?

8 Mayıs 1982 Hollanda doğumlu Uğur Yıldırım, kadrosunda bir Türk futbolcusu daha bulunduran Heerenveen kulübünün en dikkat çekici ismi. Uğur, Hollanda Milli Takımı’nda oynamak istemediğini açıkça ifade etmesiyle gündemi hayli işgal etmiş ve Ersun Yanal’a mesaj göndermişti.
Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Marco Van Basten, bu sezon Heerenveen takımında çok başarılı bir grafik çizen genç golcüyü kendi Milli Takım’na almak için gerek federasyonuna, gerekse kulübüne baskı yapıyor.
Van Basten’in bu çabası üzerine bir açıklama yapan Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, "İlk resmi maçımızda ona da yer vereceğiz" demişti.
Ümit Milli Takımı Teknik Direktörü Raşit Çetiner ise, Uğur’u A2 Milli Takım’ın Avusturya ile oynadığı son karşılaşmaya çağırdığını hatırlatarak, "Kulübü izin vermediği için o maça gelemedi. Şimdi Hollanda A Milli Takımı’na almak istiyorlar. Kendisi bizden haber bekliyor. Hollanda Ümit Milli Takımı formasını giymiş olsa bile, kendi hür iradesini kullanıp oynamak istediği ülkeyi seçecek. Bizi tercih edecektir" açıklamasını yapmıştı.
MİLLİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 13:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?