19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

UEFA'nın yeni disiplin kuralları

Yeni sezonda uygulanacak disiplin kuralları açıklandı.UEFA, yeni sezonda uygulamaya girecek disiplin kurallarını açıkladı. Irkçı eylemde bulunan futbolcu 5 maç ceza alabilecek. Renk, din gibi ayrım yapan kulüplerin statları kapatılabilecek. Hakemi kandırmaya yönelik hareket yapan futbolcuya ise 2 maç men cezası verilebilecek.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından açıklanan yeni kurallara göre, ırkçı faaliyette bulunan veya söylemleriyle ayrımcılık yapan futbolcuya 5 maça kadar müsabakalardan men cezası verilebilecek.

İnsan onurunu zedeleyecek şekilde ırk, renk, etnik köken veya dini ayrım yapan futbolcu en fazla 5 maç ceza alacak. Irkçı tezahüratta bulunan taraftara sahip takım ise 30 bin İsveç Frangı'ndan az olmamak kaydıyla para cezasına çarptırılacak.

UEFA, bu cezaların yanı sıra yeni kurallara göre ırkçı tezahürat yapan ülke takımlarının maçlarını tarafsız sahaya almaktan, seyircisiz maç oynatmaya, hükmen mağlup saymaktan, puan indirimi ve şampiyonadan men edilmesine kadar çok çeşitli cezaların da verilebileceğini kaydetti.

Yeni disiplin kuralları çerçevesinde hakemi aldatmaya yönelik harekette bulunan futbolculara da en fazla 2 maç men cezası verilebileceği bildirildi.

Öte yandan, bir maçta 5'ten fazla futbolcusu sarı kart gören takım da yeni kurallarla birlikte ceza alabilecek. Hakem kararlarının sahada tam olarak son karar olduğunun vurgulandığı UEFA açıklamasında, ancak yanlış futbolcuyu cezalandırma gibi çok aykırı bir durum olması halinde kararın yeniden gözden geçirilebileceği belirtildi.
aa
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 18:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?