23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Uhren Cup Kupası Trabzonspor'un

Trabzonspor, Uhren Cup Turnuvası'nda ikinci ve son maçına bu akşam İsviçre'nin Süper Lig takımlarından FC Basel takımıyla karşılaştı. Ekimiz ilk yarısını 2-0 mağlup bitirdiği maçın ikinci yarısında coştu ve kupayı almayı başardı.


TRABZONSPOR: Hasan Sönmez 6, Erdinç 6, Özgür 6, Volkan 6(Dk. 71 Lee), Emrah 6, Celaleddin 6, Hüseyin 6, Szymkowiak 5(Dk. 71. İbrahim), Gökdeniz 7, Mehmet 7, Yattara 5(Dk. 71 Hasan Üçüncü)

FC BASEL: Loins 5, Alexandre 5, Scott 5, Chiristian 5(Dk. 69. David), Kleber 5, Emilio 6, İvan 5, Baykal 6, Boris 5, Reto 5, Hernan 4(Dk. 33 Mladen 1).

GOLLER: dK. 8 Chiristian(P), 35 Scott, dK. 51 Gökdeniz(P), 55 Mehmet Yılmaz

HAKEMLER: Martin Salm,Bruno Zurbruegg, Manferd Baeriswlyl

İsviçre'deki kamp çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Uhren Cup Turnuvası'nda ikinci ve son maçına bu akşam İsviçre'nin Süper Lig takımlarından FC Basel takımıyla karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 mağlup kapatan Bordo-Mavili ekip, ikinci yarıda toparlandı ve ikinci yarının ilk 10 dakikasında attığı iki golle beraberliğe ulaştı. Karşılaşma 2-2 sona erince 1 galibiyet ve 1 beraberlik sonrası 4 puan toplayan Bordo-Mavili ekip, Uhren Cup Kupasını kazanan takım oldu.

Karadeniz ekibi ilk maçA göre FC Basel karşılaşmasına tutuk başladı. 8. dakikada gelişen ani Basel atağında Erdinç rakibini ceza sahası içerisinde düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Chiristian takımını 1-0 önge geçiren golü attı. Bu golden sonra biraz toparlanan Bordo-Mavili ekip 20. dakikada Gökdeniz'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondan yararlanamadı. 23. dakikada Mehmet Yılmaz'ın kafa vuruşunu kaleci son anda kornere çıkardı. 35. dakikada Basel ikinci golüne kavuştu. Bu dakikada gelişen organiza atakta topla son onda buluşan Scott kaleci Hasan Sönmez'i de geçerek topu boş kaleye gönderdi. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı Basel'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Trabzonspor, ilk yarının aksine ikinci yarıya çok hızlı başladı. 49. dakikada ceza sahası içerisinde Volkan rakibi tarafından düşürülünce hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Yattara, topu kale direğinin üstünde auta atınca Bordo-Mavili ekip, bir golden yararlanamadı. 51. dakikada bu kez Mehmet Yılmaz ceza sahası içerisinde düşürülünce hakem yine beyaz noktayı gösterdi. Gökdeniz atışı gole çevirince Trabzonspor farkı 1'e indirdi. 1-2. Karadeniz ekibi 55. dakikada Mehmet Yılmaz ile ikinci golü buldu ve skora eşitliği getirdi. 2-2. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca Bordo-Mavili ekip, Uhren Cup Kupasını kazanan takım oldu.

Almanya'nın FC Kaiserslastern takımında forma giyen Hamit Altıntop, Türk Milli Takımı hocalığı yaptığı dönemde birlikte çalıştığı Şenol Güneş ile maçtan önce hasret giderdi. Karşılaşmayı çok sayıda Bordo-Mavili taraftar izlerken, Brezilya'dan transfer edilen ve bugün İsviçre'deki kampa gelen kaleci Jefferson'da karşılaşmayı tribünden izledi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 00:59:47
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 11:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?