19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ulusal Takım Kazakistan'ı 4 golle geçti

2006 Dünya Kupası elemelerinde 2. Grubu’nda Türkiye, Kazakistan’ı 4-0 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.


1. yarı

2006 Dünya Kupası elemelerinde 2. grupta yapılan maçta Türkiye, Kazakistan önünde ilk yarıyı Gökdeniz’in golüyle 1-0 önde tamamladı.

Ulusal takım, karşılaşma başlar başlamaz tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Katı savunma yapan ve oyunu kendi yarı alanında kabul eden Kazakistan önünde ilk dakikalarda gol pozisyonu bulmakta güçlük çeken ay-yıldızlılar, baskısını her dakika daha da artırdı.

Gökdeniz’in mükemmel golüyle 17. dakikada aradığı golü bulan Ulusal Takım, daha kontrollü oynamaya başladı. Kalan dakikalarda etkili olamayan ve çok pas hatası yapan Ulusal Takım, ilk yarıda başka gol atamadı ve devreyi 1-0 önde kapadı.

Kazakistan ise maça savunma ağırlıklı bir oyun planıyla başladı. Savunmada 5 oyuncu tutan konuk ekip, forvette sadece Buleshev’i bırakarak, öncelikle gol yememeyi amaçladı. Konuk ekip, 17. dakikada yediği golün ardından, oyun düzenini değiştirip, daha atak oynamaya başladı. İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran Kazakistan, Türk Ulusal Takımı’nın savunmasını geçmeyi başaramadı ve ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı.

16. dakikada Nihat’ın sağdan ortasında, Fatih’in penaltı noktası üzerinden kafa vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

17. dakikada Nihat’ın sağdan yerden yaptığı ortada savunmadan seken topla ceza alanı çizgisi önünde buluşan Gökdeniz, mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek Ulusal Takımı 1-0 öne geçirdi.

26. dakikada Smakov’un sol çaprazdan yaklaşık 20 metreden kullandığı serbest atışta, top üstten dışarı gitti.

37. dakikada Serkan’ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde topla buluşan Necati, topu soldan bindirme yapan Nihat’ın önüne bıraktı. Ancak araya giren Dubinskiy, meşin yuvarlağı uzaklaştırarak, gol tehlikesini önledi.

Kalan dakikalarda tarafların çabası sonucu değiştirmedi ve Türkiye, Kazakistan önünde ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

2. yarı

Ulusal Takım ikinci yarıya, ilk 45 dakikaya oranla daha iyi başladı. İlk yarıda solda oynayan Nihat sağa, sağdaki Gökdeniz de sol kanada geçince, Ulusal Takım hücumda daha etkili olmaya başladı. 50. dakikada Nihat’ın golüyle farkı 2’ye çıkaran ay yıldızlılar, 56. dakikada Fatih ile bir penaltı atışından yararlanamadı. Bu devrede oyunun kontrolünü elinde tutan Ulusal Takımın iki topu direkten döndü. Ulusal Takım, 90. dakika ve uzatmalarda Fatih ile 2 gol daha bularak karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Kazakistan ise ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremedi. Türkiye’nin etkili oyunu karşısında zor anlar yaşayan konuk ekip, Rüştü’nün koruduğu kalede tek bir tehlikeli pozisyon yaratamadı ve İstanbul’dan 4-0’lık yenilgiyle ayrıldı.

48. dakikada Gökdeniz’in pasıyla sağdan ceza alanına giren Nihat’ın şutunda, top az farkla yandan dışarı gitti.

50. dakikada Nihat’ın yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta, kaleci Novikov’un müdahelesine rağmen top filelere gitti ve Ulusal Takım 2-0 öne geçti.

Golden sonra kolundan sakatlanan Novikov, yerini yedek kaleci Morev’e bıraktı.

55. dakikada Gökdeniz’in pasıyla ceza alanına giren Necati, Familtsev’in müdahalesiyle kendini yerde buldu. Hakem Hrinak, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 56. dakikada Fatih’in kallandığı penaltı atışında, oyuna yeni giren kaleci Morev topu kornere çelerek karşılaşmanın 3’üncü, Ulusal Takımın ise 500’üncü golünü engelledi.

61. dakikada Ümit’in sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Morev topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

67. dakikada Nihat’ın ceza alanı dışından sert şutunda, top kaleci Morev’de kaldı.

68. dakikada Ümit’in sağ kanattan ortasında altıpas içinde hiçbir futbolcu topa dokunamadı.

74. dakikada Ümit’in sağdan ortasında Tuncay’ın ceza alanı içinden kafa vuruşunda, top yandan dışarı gitti.

78. dakikada Ümit’in sağdan ceza alanına gönderdiği topu altıpas içinde kontrol eden Fatih’in sert şutunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

81. dakikada Servet’in uzun pasında soldan ceza alanına giren Tuncay, çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak kaleciye çarparak kornere gitti.

89. dakikada Hamit’in ceza yayı içinden yerden şutunda, yan direğe çarpan top dışarı çıktı.


500’üncü gol son dakikada geldi


90. dakikada ani gelişen Ulusal Takım atağında Hasan’ın pasında Tuncay topu penaltı noktası üzerinde göğsüyle indirdi ve üzerine gelen kalecinin yanından meşin yuvarlağı Fatih’e çıkardı. Fatih de boş kaleye topu göndererek, Ulusal Takımın 3. golünü attı. Bu aynı zamanda Ulusal Takımın tarihindeki 500’üncü golü oldu.

Uzatma dakikalarında Kazakistan ceza alanı içinde oluşan karambolde, Fatih topu kalecinin uzanamayacağı yerden ağlara göndererek skoru belirledi: 4-0.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 00:18:22
Güncelleme :11 Ekim 2004 Pazartesi 15:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?