22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ulusay'dan hesap cevabı

TFF seçim maddesini gündemine almadı

Kulüpler Birliği seçim istedi, Futbol Federasyonu önergeyi kabul etmedi

Kulüpler Birliği resti çekti

Federasyon yeniden yapılanmalı

FIFA seçime izin vermez

Muhalifler mahkemeye gidiyor

Erzik'ten yönetim modeli

Haluk Ulusoy gövde gösterisi yaparken, muhalifler mahkemeye gideceklerini açıkladı.

Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda, divan başkanı Ata Aksu, muhalif grubun seçim maddesinin gündeme eklenmesiyle ilgili önergesini işleme koymadı.

Aksu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, “Önerge kabul edilmiyor mu?” şeklindeki sorusu üzerine, FIFA ve UEFA'nın Futbol Federasyonu'na gönderdiği mektubu hatırlatarak, “FIFA ve UEFA tarafından tanınmayacağı bildirilen bir konuyu gündeme alamıyoruz” dedi.

UEFA Başkanı Michel Platini adına, yetkili Genel Sekreter Jerome Champagne Gianni İntanfino ile FIFA İcra Kurulu Başkanı ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik imzasıyla gönderilen mektup, salonda bulunanlara dağıtıldı.

MUHAİFLER SALONU TERK ETTİ

Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda seçim maddesinin eklenmesiyle ilgili önergeye imza atan 75 delege, salonu terk ederek genel kurula katılmama kararı aldı.

Ulusoy: "Verilmeyecek hesabımız yok"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, verilmeyecek hesapları olmadıklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulu Ankara'da başladı. Genel kurulda konuşan Haluk Ulusoy, demokratik bir seçimle yeniden göreve geldiklerini, futbol adına en doğru şeyleri yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, "bugünkü genel kurulda tarihe geçeceğiz" dedi.

Türk futbolunu, dünya futbolunda hakkettiği yere getirmeye çalıştıklarını belirten Ulusoy, "1 yıllık harcama raporları sizlere sunuldu. Kafanızdaki her soruyu bizlere sorun. Verilmeyecek cevabımız ve 5 kuruşluk hesabımız yok. Futbolun öz kaynaklarını sizden aldığımız yetkiyle sizler adına UEFA ve FIFA'nın getirdiği kriterler içinde kulüplerin gelişmesi için yatırım yaptık" diye konuştu,

Her türlü başarının yönetimlerin istikrarıyla kazanılacağını belirten Ulusoy, "İstikrarsız hiçbirşey başarıya ulaşamaz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 83 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt, kurumsallaşmış yasalar ve talimatlarla kökleşmiş birimlerle yönetilen başarılı bir kurumdur. Tüm yönetimlerde olmazsa olmaz olan istikrardır. Türkiye'nin futbolda en büyük gereksinimi de istikrardır. Eğer Türkiye'yi dünya devleri arasına sokmak istiyorsak. UEFA ve FIFA standartlarını devreye sokmamaz gerekir" dedi.

Futbolun artık eski kafalarla yönetilemeyeceğini vurgulayan Haluk Ulusoy, şöyle devam etti:

"FIFA'nın tek amacı futbol kurallarını evrensel kılmaktır. FIFA 208 ülkeyle aynı standarta sahip olmamız için bizden 3813 sayılı yasayla ilgili bazı değişikler istiyor. Bununla ilgili gerekli değişiklikleri yaptık. Onaylamak için FIFA'ya ve sizlere gönderdik. Bunlar genel kurulda onaylanıp yüce meclise gönderildiğinde futbol dünyasında ilk kez kendi kaderimizi kendimiz tayin etme durumuna geleceğiz. Bugünkü genel kurulla tarihe geçeceğiz."

Mosturoğlu: "Çok ciddi hukuki endişelerim var"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda 3813 sayılı yasada yapılacak bazı değişikliklerle ilgili, "Dünyanın hiçbir ülkesinde, bir federasyonun meclise yasa teklif ettiğini duymadım, işitmedim" dedi.

Kabul edilen tasarıyla genel kurul üyelerinin görevlerini devrettiğine dikkati çeken Mosturoğlu, "Şu an, bu yasayla delegeler sahip oldukları yetkilerinden vazgeçiyorlar. Delegelerin bunu çok iyi anladığını sanmıyorum. Denetleme kurulu diye bir organ var ve genel kurul tarafından seçiliyor. Tasarıya göre görev ve yetkileri devam ediyor. Bir de bağımsız bir denetçi geliyor. Bunlar uygun şeyler değildir. Bu tasarıyı Kulüpler Birliği genel sekreteriyle inceledik. Yargı organlarıyla ile ilgili enteresan düzenlemeler var. Eğer onursal başkan biliyorsa bu konuyla ilgili cevap versin" diye konuştu.

Mosturoğlu, ne UEFA, ne FIFA, ne de CAS'ın (Uluslararası Spor Mahkemesi) kararlarının ilam hükmünde olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yasayla getirilen ilam hükmünde. Yapı birliği prensiplerine aykırı. Bu tasarıyı oldu bittiye getiriyoruz. Daha sonra TBMM'nin anayasa gereği kabul etmeyeceği bir tasarıyla çıkıyoruz. Daha sonra 2 güç karşı karşıya gelecek. Futbol ailesi bununla birlikte baskı içinde kalacak. Eğer bu iş aceleyse divan yetki versin. Çok ciddi hukuki endişelerim var."

TFF genel kurulunda seçim önergesi gündeme alınmadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu'nda, divan başkanı Ata Aksu, muhalif grubun seçim maddesinin gündeme eklenmesiyle ilgili önergesini işleme koymadı.

Aksu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Önerge kabul edilmiyor mu?" şeklindeki sorusu üzerine, FIFA ve UEFA'nın Futbol Federasyonu'na gönderdiği mektubu hatırlatarak, "FIFA ve UEFA tarafından tanınmayacağı bildirilen bir konuyu gündeme alamıyoruz" dedi.

UEFA Başkanı Michel Platini adına, yetkili Genel Sekreter Jerome Champagne Gianni İntanfino ile FIFA İcra Kurulu Başkanı ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik imzasıyla gönderilen mektup, salonda bulunanlara dağıtıldı.


Muhalefet yargıya gidiyor


Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda, seçim maddesinin gündeme alınması yönündeki önergenin reddedilmesi nedeniyle, muhalif grubun mahkemeye gitmeye hazırlandığı öğrenildi.

Seçim maddesinin genel kurul gündemine alınması yönünde önerge veren grupta yer alan bazı isimler, 80 delegenin imzasına karşın, seçim maddesinin oylamaya dahi gerek görülmeden gündeme alınmayacağının açıklanmasının, Futbol Federasyonu Yasası'na ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na aykırı olduğunu savunarak, "Önerge FIFA ve UEFA talimatlarına aykırı diye gündeme alınmıyorsa, bu durum genel kurulun iptalini gerektirir. Oylama yapılmadan önerge reddedildi. Bu yüzden genel kurul kadük kaldı" dediler.

Muhalifler ayrıca Divan Başkanlığı oylamasında da sonucun 126'ya 90 olarak açıklandığını belirterek, "Oyların toplamı 216 yapıyor. Fakat genel kurula katılan delege sayısı 200. Bu durumun sebebi de görevlilere dahi oy kullandırılmış olmasıdır" iddiasında bulundular.

Genel kurul gündemine seçim maddesinin alınmamasını "skandal" olarak değerlendiren muhalif grup, konuyla ilgili olarak mahkemeye başvuracağını bildirdi.





aa
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:29:47
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 15:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.101.xxx Tarih : 28.06.2007 16:06:55
AKP NİN SİLAHLARINI AKP YE KARŞI DAHA İYİ KULLANAN BİR KİŞİ VARSA O DA BU ADAM... HELAL OLSUN... BAŞKA NE DENEBİLİR Kİ...