16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Ulusoy yönetimi karşı atakta

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul çağrısı yapmak için başlatılan hareketin hedeflediği rakama ulaşamadığını ve önceden açıklanan takvimin 8 Ocak tarihine ertelendiğini belirtirken, genel kurulda oy kullanma hakkına sahip kulüpler ve delegeler üzerinde önceden başlatılan baskı ve tehditlerin, giderek artan bir şiddet ve özerklik tarihinin hiçbir döneminde yaşanmayan bir boyuta ulaştığını öne sürdü. 

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamada, başkan Haluk Ulusoy'un, haziran ayındaki olağan mali genel kurul sırasında, istenildiği takdirde futbolun seçimi de dahil, her türlü sorununu görüşmeye ve tartışmaya hazır olduğunu daha önce açıkladığı, yönetim kurulunun da aynı görüşte olduğu belirtildi. 

Açıklamada, ''Olağanüstü genel kurul çağrısı yapmak için başlatılan hareket, hedeflediği rakama ulaşamadı ve önceden açıklanan takvimi 8 Ocak tarihine erteledi. Bu süre içinde, üzülerek belirtmeliyiz ki genel kurulda oy kullanma hakkında sahip kulüplerimiz ile delegelerimiz üzerinde, önceden başlatılan baskı ve tehditler giderek artan bir şiddet ve özerklik tarihinin hiçbir döneminde yaşanmayan bir boyuta ulaştı'' denildi. 

Başta siyasiler olmak üzere, sporla ilgili bazı kurumların üst düzey yöneticilerinin, bazı belediye başkanlarının, bazı mülki amirlerin de içinde bulunduğu öne sürülen hareketin, özellikle de son günlerde yalnızca kaygı değil, futbol adına utanç verici bir durum aldığı kaydedilen Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: 

''Öyle ki bu baskılar, bu kurumlardan birine bağlı çalışan bazı genel kurul delegelerinin, görevlerinden uzaklaştırılabilecekleri tehdidiyle karşılaşmalarına kadar vardı. Çok sayıda genel kurul delegesinden gelen bu ve benzer yakınmalar, aklıselimi tamamen dışlamış bazı çevrelerce, futbolun bu ülkede hangi noktalara taşındığının ibretle izlenmesi gereken belgeseli haline dönüştürüldü. Futbolu kamplara bölmek için her yolu mubah sayan bir zihniyetin, futbol ailesi bünyesinde yarattığı tahribatın bugün ulaştırıldığı boyut, son derece endişe vericidir. 

Futbolun siyasi müdahalelerle, baskı ve tehditlerle değil, genel kurul delegelerinin özgür iradeleriyle kendi kaderini kendisinin belirlemesinden yanayız. Bu tür müdahalelerde bulunanları da siyaset güdümlü bu girişime öncülük yaparak alet olanları da şiddetle kınıyoruz.''

-''FUTBOLUN HUZURA, BARIŞA GEREKSİNİMİ VAR''-

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, başkanlık koltuğuna yapışıp yaşamayı hiçbir zaman düşünmediği vurgulanan açıklamada, ''Gerek kendisi, gerekse en yakın çalışma arkadaşları olarak bizler, her dönemde futbol için daha fazla ne yapılabileceğinin, futbol ailesine daha fazla ne katabileceğimizin, bu ülke futbolunu uluslararası platformda daha büyük başarılara nasıl taşıyacağımızın hesabı içinde olduk. Futbolun daha huzurlu, daha mutlu, daha hoşgörülü, daha saygın ve daha başarılı bir ortama taşınmasından öte bir hesabımız yok'' ifadelerine yer verildi. 

''Amaca ulaşmak için futbolun değerlerini altüst eden her türlü yöntemi deneyen zihniyeti şiddetle kınıyor ve karşısında duruyoruz'' denilen açıklamada şöyle devam edildi: 

''Futbolun huzura, barışa, dostluğa, zorlamayla yokedilen değerlerini yeniden oluşturmaya gerekinimi var. Dün olduğu gibi bugün de sergilediğimiz bu duruşun temel sebebi, bazı çevrelerin sandığı gibi koltuk aşkı değil, futbolun özerkliğini sonuna kadar savunma sorumluluğumuzdur. Bir yandan liglerin, diğer yandan milli takımımızın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının yapılacağı bir takvimde, futbolun gündemini seçimle işgal etmeyi, futbola verilecek en büyük zarar olarak görüyoruz. 

Hizmete devam ediyor ve genel kurul iradesi dışındaki hiçbir zorlamadan yılmayıp görevimizi sürdürüyoruz. Haziran ayında, futbolun bugünkü sorunlarıyla futbola bugün sorun olanları, futbolun en üst düzey organı olan genel kurulun gündemine Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bizzat taşıyacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.''
aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 22:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?