22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ulusoy'dan yeni sezon mesajı

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 2007-2008 sezonuyla 50. yaşına girecek Turkcell Süper Lig'in başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haluk Ulusoy, ortak değerleri, ortak sorumluluklar üstlenerek yücelteceklerini ve futbol ailesinin ne denli olgun, ne denli güçlü, ne denli katılımcı, paylaşımcı, uzlaşıcı olduğunu, ligin 50. yaşına girdiği bu anlamlı sezonda tüm ülkeye göstereceklerini kaydetti.

Mesajında, "Bu toplumun en önemli dinamiği, yıllardır yaşanılan onca badireye karşın sıkı sıkıya sahiplendiği 'aile' kavramıdır" diyen Ulusoy, ailenin, bu coğrafyanın sosyal dokusunda sevginin, saygının, sıcaklığın, yardımlaşmanın, iyi günde, kötü günde, neşeyi, acıyı paylaşmanın sembolü olduğunu söyledi. Ulusuy mesajında şunları söyledi:

"Yöneticisi, teknik adamı, oyuncusu, hakemi, gazetecisi, seyircisiyle biz de bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi, zaman zaman biz de tartışıyoruz. Ama özünde etin tırnağıyla yapıştığı gibi, birbirimize bağlı bir birlikteliği sürdürüyoruz. O birliktelikle, bu sezon yarım asra 'merhaba' diyecek ligimizi kucaklamaya hazırlanıyoruz."

Yeni ufuklara koşmaya hazır olduklarını vurgulayan Ulusoy, "Yine yapıcı olacağız. Yine uzlaşıcı olacağız. Futbolun çıkarlarını savunmak, değerlerini korumak, ekonomisini güçlü kılmak için, yine her kuruma eşit mesafede duracak, görevimizi büyük bir titizlik ve hassasiyetle yapacağız. Ama kurallara uymayan, futbolun değerini aşağı çekmeye çalışanların tepesinde de yasa ve talimatların bize verdiği yetkiyle 'Demokles'in Kılıcı' gibi asılı duracağız" dedi.

Futbolun, çağdaş dünyada çok farklı bir konuma taşındığının altını çizen, güçlü kulüp yapısını oluşturmak için önce futbol ekonomisini canlandırmak, güçlendirmek ve uluslararası rekabeti sağlayacak düzeye taşımanın gerekli olduğunu kaydeden Ulusoy, "Fair Play olgusu, futbolun en yüce değeri. Oyunun temiz oynanması ve etik kurallara uyulması için var gücümüzle mücadele edeceğiz" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 17:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?