28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Ümit Milliler şampiyonaya hızlı başladı

9. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, ilk maçında Almanya'yı 83-45 gibi farklı bir skorla yenerek, şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. 

Fuar Celal Atik Spor Salonu'ndaki maça Türkiye, Semih Erden, Can Altintig, Cenk Akyol, Oğuz Savaş ve Hakan Demirel ilk 5'i, Almanya ise Achmadschah Zazai, Robert Kulawick, Marius Huth, Leo Niebuhr ve Jan Christian Both 5'i ile başladı. Türk basketbolseverler, karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, salonda boş yer kalmadı. Türkiye, maçı baştan sona üstün oynayarak salondan 83-45 galip ayrıldı. 

Maçta Almanya'nın en skorer oyuncusu 12 sayı ile Jan Christian Both olurken, maçın en skorer oyuncusu Türkiye'den Ersan İlyasova oldu. Maç sonrası bir değerlendirmede bulunan Almanya Ümit Milli Takımı Antrenörü Emir Mutapcic, Türkiye karşısında kötü bir performans ortaya koyduklarını belirtti. Tutapcic, "Ben mağlup olacağımızı bekliyordum. Ancak beklediğimden daha kötü bir sonuç oldu" dedi. Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını da belirten Mutapcic, "Türk takımındaki oyuncuların bazıları rahatlıkla NBA'de forma giyebilir" şeklinde konuştu. 

Alman Ümit Milli Takımı oyuncularından Marius Huth ise, "Şampiyonaya iyi bir başlangıç yapamadık. Ancak önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum" dedi. Bir diğer oyuncu Jan Christian Both da, "Türkiye karşısında çok hata yaptık. İlerleyen maçlarda bunu telafi edeceğimize inanıyorum. Bu kadar farklı bir mağlubiyet alacağımızı düşünmüyordum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 10:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?