28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Ünlü futbolcu Vialli'den yeni ofsayt önerisi

İtalyan futbolunun eski yıldızı Gianluca Vialli, 'İtalyan işi' adıyla yayınlanan kitabında, futbol kurallarında ofsayttan oyun süresine kadar bir dizi köklü değişiklikler önerdi

İtalyan futbolunun eski yıldızlarından Gianluca Vialli, 'İtalyan işi' adıyla yayınlanan kitabında dünya futbolunu temelden değiştirecek radikal kural değişiklikleri önerisinde bulundu.
Kitapta 'gelenekçi' olmasına rağmen bazı değişikliklere şiddetle gerek duyulduğunu öne süren Vialli, öncelikle futbolcuların süreden çalmasının önüne geçmek için topun oyunda olmadığı zamanlarda kronometrenin durdurulması gerektiğini savundu. 

Maçların 30'ar dakikalık iki devre olarak oynanmasını isteyen Vialli, "1990 Dünya Kupası'nda ortalama 52 dakika oyunda kaldı. Bu bazı maçlarda 45 dakikaya kadar düştü" hatırlatmasında bulundu.

Ofsayta yeni kural 

İtalyan yıldız, ofsaytın sahanın son üçte birlik bölümünde uygulanması halinde, oyuncuların yeteneklerini daha geniş bir alanda sergileyebileceğini ve daha çok gol olacağını savundu. Vialli, hakemlerin baraj mesafesini ölçtükten sonra bu noktayı sper boyayla tespit etmesini, maçtan sonra da basın toplantısına katılmasını önerdi. 

Takımların, maçların her iki devresinde toplam ikişer kez yapabilecekleri itirazlarını hakemlerin videodan izleyebileceğini yazan Vialli, hakemlerin notlarına göre oluşacak klasmanlarının kamuoyuyla paylaşılmasını ve kulüp mantığıyla çalışacak hakemlerin aynı kentte toplanmasını da istedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 11:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?