25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ünvanını bu kezde alamadılar

Stuttgart'ta bulunan Hans-Martin-Schleyer-Halle adlı spor salonunda Kübalı Müslüman boksör Gomez'le karşılaşan Ukrayna kökenli Alman boksör Klitschko, maçı 9. rauntta hakem kararıyla teknik nakavtla kazandı.

Tarihi boks maçını Almanların efsanevi tenis oyuncusu Boris Becker, Formula 1 pilotu Ralf Schumacher, efsanevi futbolcu Franz Beckenbauer, ünlü boksör Henry Maske ve Luan Krasniqi, eski Formula 1 pilotu Mika Pauli Hakkinen ve çok sayıda ünlü izledi.

Belçikalı hakem Van De Wiele yönettiği müsabakada, 37 yaşındaki WBC Boks Ağırsıklet Dünya Şampiyonu Ukraynalı Vitali Klitschko ile Stuttgart'ta karşılaşan göğsünde Türk bayrağı ve "Allah-u Ekber" dövmeli 35 yaşındaki Kübalı boksör Juan Carlos Gomez, nefes kesen bir dövüşe imza attı.

Mavi köşede dövüşen Juan Carlos Gomez ile kırmızı köşede dövüşen Klitschko'nun maçı, bir hayli çekişmeli geçti. 9. raund sonunda Ukraynalı Vitali Klitschko, orta hakemin maçı yarıda kesmesinin ardından teknik nakavtla maçı kazanarak kemerini korumayı bildi.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Vitali Klitschko'nun antrenörü Fritz Sdunek, "Biz ev ödevimizi yaptık ama bu kadar zor olacağını tahmin edemedik. Beklentimizden de zor oldu. 5. rauntta Vitali de zor anlar yaşadı ve karşı yumruklara cevap vermekte gecikti. Aynı şekilde 7. rauntta gördük ki, Juan gerçekten çok çalışmış ve buda beni çok şaşırttı" dedi.

Şampiyon boksör Vitali Klitschko ise, "Juan Carlos Gomez, iyi bir maç çıkarttı. Enterasan bir maç oldu. Bu maç benim için kolay olmadı. Gomez, yarı ağır sıklet boksörü ben ise ağır sıklet onun için bu maçı ben kazanacağım demiştim. Ben dünyanın en güçlü adamıyım. Ben bu sözümü tuttum ve kazandım. Antrenörüm Fritz ile hemen stratejimizi çizdik ve Juan yorulduğunda kazanacağıma emindim. Juan maçtan önce çok espriler yaptı 'Ben çok hızlıyım' dedi. O benim eski boks kulübümden arkadaşım. Biz devamlı birbirimizi iyi anladık ama benim onda anlayamadığım bir şey var o da çok büyük konuşmaları. Bu gibi sözleri tabi ki maçtan önce de yaptı. Juan'ın iyi refleksleri vardı. Ringde çok hareketliydi ve tabi ki benim için ona isabetli vurmam çok da kolay olmadı. Burada ağır ve yarı ağırsıklet arasındaki farkı görüyoruz. Juan'a bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ağırsıkletteki yumruklar diğer klasmanlardaki gibi değil. Çok çok ağır. Şimdi gelecek aylarda yeni bir maça çıkacağım onun için önüme bakıyorum" diye konuştu.

Kübalı boksör Juan Carlos Gomez ise yaptı açıklamada, "Vitali, beni daha ilk rauntta indirmek istedi ama ben buna fırsat vermedim. Elimden gelen herşeyi yaptım. Ben 12 raund dövüşeceğimi sanmıştım ama bu olmadı. Bu maç ile birçok tecrübe kazandım. Ben kendimi çok iyi hissediyorum. Tabi ki çok yoruldum. Performasım da ilerleyen rauntlarda azalmaya başladı. Bu tek bana mahsus değil, inanıyorum ki Vitali de yoruldu bunu herkes gördü.

Maçtan önce yaptıklarımın hepsi şovdu ve rakibi yıpratmaktı ama bu olmadı. İnanıyorum ki, iyi bir boks karşılaşması çıkardım. Moralim de biraz bozuldu çünkü hakem devamlı tek taraflı ihtarlar verdi gibime geliyor. Bakın sonunda bir ihtar aldı ama şampiyon ben olsaydım bu değişirdi diye düşünüyorum. Vitali, iyi bir boksör. Ben kızıma bir söz verdim, bunu tutamadım. Burada Vitali'yi yenip eve geleceğimi söyledim. Kızım senden özür diliyorum" dedi.

Arena Boks Promotion'un sahibi ve menajeri Ahmet Öner de, "Gomez için her şey bitmiş değil. Biz, WBA'dan ünlü biri ile üç ay sonra yeniden karşılaşacağız. Bu Vilademir Klitschko da olabilir. Ben inanıyorum ki Chagayev ve Walujew'e karşı boks yapacak ve onları yenecek güçte. Gördüğümüz kadarıyla Vitali bile zorlandı ve yenmek için büyük çaba sarf etti" ifadelerini kullandı.

..
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 10:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?