22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Üzülmek yetmiyor!..

Bir yanda Beşiktaş'ın puan kaybetmesinin ardından şampiyonluk yarışında avantaj elde etmek isteyen Fenerbahçe, diğer yanda ise kümede kalma mücadelesinde şiddetle puana ihtiyacı olan V.Manisaspor...

Fenerbahçe uzun zamandan beri kaybetmediği taraftarının önünde galip gelerek takipçisi Beşiktaş ile puan farkını 6'ya yükseltmek istiyor. Fenerbahçe'de bu maçta sarı kart sınırında bulunan futbolcuların çokluğu dikkat çekerken Zico'nun Ümit, Aurelio, Appiah ve Kezman'ı kritik mücadeleler öncesi sarı kart görmemeleri konusunda uyardığı belirtildi. Tarihinde V.Manisaspor ile 4 kez karşılaşan Sarı-lacivertliler 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de mağlubiyet aldı.

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı F.Bahçe Deivid'in golleriyle 3-2 kazanmıştı.

Karşılaşmada ikinci yarı oynanıyor... 


STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu 

HAKEMLER: İsmet Arzuman, Selçuk Kaya, Ali Saygın Ögel 

FENERBAHÇE: Serdar, Serkan, Lugano, Önder, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı, Appiah, Aurelio, Tuncay, Alex, Kezman
YEDEKLER: Volkan, Tümer, Can, Semih, Deniz, Uğur Boral, Deivid
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico 

VESTEL MANİSASPOR: Fevzi, İhsan Burak, Kalabane, Ümit Bozkurt, Hakan Balta, Şener, Uğur İnceman, Selçuk İnan, Zelenka, Okan Koç, Holosko
YEDEKLER: Ufuk, Borbiconi, Metin Akan, Serkan Akın, Reinaldo, Sezer Öztürk, Erhan Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Giray Bulak 

SARI KART: Okan Koç (Vestel Manisaspor)


İLK YARIDAN DAKİKALAR 

2.dakikada Lukas Zelenka'nın uzaktan şutu kaleci Serdar'ın kontrolünde auta çıktı.

8.dakikada Alex serbest vuruşu Appiah'ın önüne çıkardı. Ganalı futbolcunun şutu ceza sahasında bulunan Aurelio'ya çarptı. Kaleye doğru yönelen topu son anda Fevzi kornere çeldi.

11.dakikada Holosko'nun sağdan içeri çevirdiği topta Selçuk topun gelişine düzgün bir vuruş yaptı. Kaleci Serdar topu önlemeyi başardı.

32.dakikada Slovak oyuncu Holosko'nun ceza sahasının dışından vurduğu sert şut kaleci Serdar'ın kontrolünde dışarıya çıktı.

34.dakikada sağ kanattan çizgiye inen Mehmet Yozgatlı'nın ortasını ön direkte kaleci Fevzi önlemeyi başardı.

39.dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Alex'in vuruşunda top auta çıktı.

45.dakikada Alex'in kullandığı köşe atışında gerilerden gelerek topa vuran Tuncay'ın şutu az farkla auta gitti. 


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

50.dakikada Aurelio'nun pasında ceza alanında topla buluşan Lugano'nun şutu kalenin üzerinden auta çıktı.

53.dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağdan ortasında kalenin dibinde topla buluşan Kezman çok müsait durumda boş kaleye topu filelere gönderemedi. Fakat hakem İsmet Arzuman bu pozisyonda Kezman'ın ofsaytta bulunduğunu belirledi.

55.dakikada F.Bahçe ceza alanında oluşan karambolde top bir anda Okan'ın önünde kaldı. Okan'dan önce araya son anda defans girdi ve pozisyonu önledi.

60.dakikada organize bir şekilde ve çok adamla atağa çıkan V.Manisaspor'da Uğur topu Selçuk'un önüne bıraktı. Selçuk'un sağ çaprazdan vurduğu şut kaleci Serdar'ın ellerinde eridi.

61.dakikada ceza yayının üzerinde topla buluşan Zelenka'nın aşırtma vuruşunu kaleci Serdar zorlanmadan kurtardı.

85.dakikada Semih'in pasında defansın arkasına çok iyi sarkan Deivid Fevzi ile karşı karşıya kaldı. Fevzi ile çarpışmadan önce topa dokunan Deivid'in şutu az farkla auta çıktı.



MAÇTAN NOTLAR 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'deki Vestel Manisaspor maçında ilk 11'de değişiklikler yaptı. Sakatlığı geçen Appiah ilk 11'deki yerini alırken, Deniz'in yerine Mehmet Yozgatlı ilk 11'de görev aldı.

Brezilyalı çalıştırıcı, uzun süredir orta alanın sağında görev verdiği Appiah'ı ortaya çekerken, orta alanın sağında Mehmet Yozgatlı görev yaptı. Uzun süredir görev yaptığı orta alanın sağında verimli olamadığını ifade eden Appiah, Vestel Manisaspor mücadelesinde istediği bölgede oynama şansı buldu.

Fenerbahçe'de, Beşiktaş ile yapılan Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında ilk 11'de sahaya çıkan Tümer, Deniz ve Deivid yedekler arasında yer buldu. Kupa maçına yedek çıkan Alex ve Kezman da ilk 11'deki yerini aldı. Sarı-lacivertli ekipte cezalı Edu ile birlikte, Kemal, Selçuk, Kerim, Olcan ve kaleci Rüştü de 18 kişilik kadroda yer almadı.

GENELKURMAY BAŞKANI MAÇTA 

Fenerbahçe-Vestel Manisaspor maçını GenelKurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da izledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın stadın girişinde karşıladığı Büyükanıt, maçı protokol tribününde Yıldırım ile birlikte takip etti.

Büyükanıt maçtan önce yaptığı açıklamada, "İnşallah güzel maç olur, sporda her şey olur, yeter ki küfür ve şiddet olmasın, sahaya yabancı madde atılmasın" dedi.

Büyükanıt, "Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?" sorusuna ise "Şampiyonuz" diye yanıt verdi.

TÜMER'E DESTEK 

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş ile yapılan kupa maçında siyah-beyazlı taraftarların protesto ettiği Tümer'e maç öncesi destek verdi. Tümer, pas çalışması yapan yedek oyuncuların yanına gelmek için sahaya çıktığında Migros kale arkası tribünündeki taraftarlarca çağrıldı. Tribün önüne giden Tümer, yaptıkları tezahüratlara karşılık taraftarları selamladı.

Taraftarlar, Tümer'i tribüne çağırdıkları sırada Beşiktaş'a yönelik küfürlü tezahürat yaptı.

MAÇ SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI 

Karşılaşma öncesi, dün Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren öğrenci çocuklar ve velileri için saygı duruşu yapıldı. Öte yandan, PAF Ligi'nde Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada yapılan maçta Fenerbahçe, Vestel Manisaspor'u 2-0 yendi. Aziz Yıldırım'ın davetlisi olarak Ardahan'dan İstanbul'a getirilen genç Fenerbahçe taraftarı Tuncay Tokdaş, günü alış veriş yaparak geçirdikten sonra Vestel Manisaspor maçına da getirildi. 


LigTv
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 20:06:31
Güncelleme :15 Nisan 2007 Pazar 21:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şaban durmaz IP: 88.229.207.xxx Tarih : 15.04.2007 22:26:14
yetet artık bizi üzmeyin bügün hiç top oynayamadınız bundan sonraki haftalarda başarılar dilerim