19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Vali uyardı: Tribün terörü sürebilir

İstanbul Valisi Muammer Güler, dün akşam İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan türde olayların tribünlerin aşırı derecede doldurulmasından kaynaklandığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Güler, “tribündeki kargaşanın tümüyle önüne geçilememiştir. Bu da maalesef tribünlere kapasitesinin üzerinde seyircinin alınmasından kaynaklanmakadır. Tribünlerin bu kargaşa ortamında benzer olaylar meydana gelebilir” dedi.

Vali Güler, “spor müsabakası izlemek üzere gelen birçok insanın küçük gruplarca taciz edilmesine fırsat verilmemesi gerekir... Kulüp yöneticileri çekinmesin, hiçbir grubun etkisi altında kalmasın” diye konuştu.

Futbol Federasyonu’nun aldığı ’maç öncesinde güvenlik yönünden eksik bir husus tespit edilirse, maçın başlatılmaması’ kararını olumlu bulduğunu söyleyen Vali Güler, alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:


UEFA maçlarında nasıl tribünler arasında boşluk tutuluyorsa, Türkiye’de oynanan maçlarda da bunun uygulanması gerekir. Tribünlerin arası boş tutulmadığı taktirde maç yapılmamalı

Stada gelip ayakta kalan küçük grupların baskısına karşı ortak tavır koyulmalı

Birinci Süper Lig maçlarının oynandığı stadlara kamera kurulmalı

Fazla sayıda bilet basılmaması için Biletix veya diğer dağıtım kaynaklarının önüne geçilmeli

Barkod sistemine geçilmeli ve tribünlere maksimum sayıda giriş yapıldıktan sonra sistem kendini kilitlemeli

"Sorumlular hakkında gereken yapılacak"

Valiliğin ve güvenlik güçlerinin alınabilecek önlemler konusunda Futbol Federasyonu’na yardımcı olabileceğini kaydeden Güler, tribünlere fazla sayıda insanın girişine izin verenler hakkında gerekenin yapılacağını ve taraftardan kulüp yönetimine kadar yaptırımlar uygulanabileceğinin mesajını verdi.

istanbul-cnntürk
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 14:59:57
Güncelleme :22 Kasım 2004 Pazartesi 17:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?