18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ve Adnan Polat konuştu

GALATASARAY YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun bu akşam gerçekleştirdiği haftalık toplantısından sonra kulüp başkanı Adnan Polat basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Adnan Polat, gündemdeki konulara açıklık getirdi. Olağan toplantılardan birini yaptıklarını belirten Polat, "Özellikle hep birlikte çıkmamızın nedeni var; 10 günde yaşanan olaylar, medyada yer alan yorumlar olaylar başta ben olmak üzere hepimizi çok üzdü. Ortaya atılan iddiaları ve ithamları hiçbir arkadaşım hak etmedi. Galatasaray'ın yüksek menfaatleri için mücadele eden bir ekibiz. Aynı konuda çok farklı görüşlerin olduğu bir toplantı yaşandı. Hepimiz aynı görüşte değiliz ama görüşür tartışır ve bir karar çıkarırız. Alınan kararın gerçekleşmesi için herkes emeğini çabasını ortaya koyar. Genel kurul üyeleri; başkan adayına ve ekibine görevi verir. Bu şu anlama gelir; kulübümüz 3 seneliğine size emanet ediyoruz, gereğini Galatasaray'ın yazılı ve yazılmamış kurallarına uygun olarak yapın. Galatasaray'da başkanlık sistemi vardır. Başkanla başlar, başkanla biter her konu. Her proje için proje lideri atamışımdır. Bu kişi projede yetkilidir. Zaman zaman iştiare ederiz. Diğer yöneticilerimizin de fikirlerine yardımlarına başvururuz. Yönetimdeki arkadaşlarımızın uğraştığı belirli bir proje vardır, ortak projeler olduğu gibi. Bizim sistemimiz budur. 105 yıldır böyle gelmiş böyle de gidecektir. Farklı görüşler hep olacaktır ama alınan karar için hep birlikte alınır" dedi.

Futbol takımının aldığı sonuçlardan kendilerinin da memnun olmadığını kaydeden Adnan Polat, "Biz de mutlu değiliz. Tarihi projeler birer birer hayata geçerken hayal kırıklığına uğratıyor. Doğal olarak tepkiler de alıyoruz. Sistem etme hakkını kendimizde görmüyoruz. Projelerin hepsinin hayata geçmesinin ardından sportif başarılar artacaktır. Bayram döneminde görüşmeler yapıldı. Daha sonra teknik direktörün futbol takımıyla ilgili değerlendirmeleri rapor olarak sunuldu. Rapor bende ama toplantıda görüşmedik. Aciliyeti olan başka konular vardı. Rapor, gelecek dönem ve önümüzdeki yılla ilgili rapordu. Birlikte yola çıktığımız iki arkadaşımız görevinden ayrılmıştır. Çalışma şartlarından memnun olmadıklarını söylemiştirler. Son olarak istifa eden arkadaşımızın istifasını onayladık. Verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Gündemimiz yoğun, mücadeleyi hep birlikte verdik, vermeye de devam edeceğiz. Buradan çıktıktan sonra hep birlikte Avrupa kupasındaki basket maçımızı izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Polat, açıklamalarının ardından basın mensuplarından soru almadan toplantıyı tamamladı.

GALATASARAY YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 20:45:01
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 23:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?