18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ve Carvalhal dönemi bitti!

Samsun yenilgisiyle kredisini tamamen tüketen Carlos Carvalhal ile yollarını ayırdı. Bu karar sonrası siyah beyazlılar, takımı Tayfur Havutçu’ya emanet etti.

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman ilk icraatında alınan kötü sonuçlarla tepki toplayan Carlos Carvalhal’i göndererek, takımı genel menajer Tayfur Havutçu’ya teslim etti. Orman dün gerçekleştirdiği ilk yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar aldı.

Siyah beyazlı yönetim, dün 4 saat süren toplantı sonrasında sezon başından bu yana takım üzerinde baskı kuramaması ve takım oluşumunda hatalar yapması gerekçesiyle görevine son verdiği Carvalhal’in yerine Tayfur Havutçu’yu getirdi.

Radikal kararlar geliyor

Başkan Fikret Orman siyah beyazlı kulübün yeni sezonda önemli hedefler belirlediğini ifade ederek ilk iş olarak, yaşanan şike soruşturması sonrası emaneten takımın başına getirilen Carvalhal’in işine son verirken, daha radikal kararlar alacaklarını da vurguladı.  Siyah beyazlı ekibin sezon başından bu yana güçlü kadrosuna rağmen UEFA Kupası’ndan ve Türkiye Kupası’ndan elenmesinin, ligde de şampiyonluk hedefinin kaybedilmesinin faturasını Portekizli hocaya kestiklerini ilettiler.

‘Kimseye kırgın değilim’

Çamlıca Konakları’ndaki evinde ailesi ile dinlenirken kararı öğrendiğini söyleyen Carvalhal, “Beşiktaş’ta ve Türkiye’de bu sezon en başarılı teknik adam benim. Futbolcularım sakatlıklarına ve cezalı olmalarına rağmen özveri ile oynadılar. Atletico Madrid maçına kadar mükemmel bir performans sergiledik. Beşiktaş’ta sorunlara rağmen başarılı sonuçlar aldık. Bizleri destekleyen taraftarlara minettarım. Yıldırım Demirören Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra takım olarak motivasyonumuz düştü. Kimseye kırgın değilim. Yeni Başkanımız Fikret Orman ve yönetimine başarılar dilerim. Tayfur Havutçu ile sürekli görüşüyorum. Her zaman görüşeceğim. Beşiktaş benim için çok özel bir aile” diye konuştu.
Siyah beyazlı kulübün futbol komitesinden Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay bu sabah Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde Carlos Carvalhal ile biraraya gelerek, plaket verecek ve Portekizli teknik adamla vedalaşacaklar.

İnönü Stadı’nı yerinde yapmaya kararlıyız

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Orman, “Stadımızı hukukun emrettiği kurallara uygun olarak yenilemek üzere en kısa zamanda gerekli girişimlerimize başlayacağız” derken Bakanı Ertuğrul Günay’ın, “Başka yere yapılsın” şeklindeki mesajına da kulübün internet sitesinden şöyle karşılık verdi: “İnönü Stadı’nın, olduğu yerde, yeni bir çehreyle, modern, ama tarihle ve çevreyle uyumlu bir mimariyle yenilenmesi konusunda kararlıyız.”

Kartal’da 3 önemli eksik

SAHASINDA Samsunspor’a yenilince lider G.Saray’ın 20 puan gerisine düşen Beşiktaş’a sakatlarından kötü haber var. Siyah beyazlılarda Quaresma, Mustafa ve Ernst’in Karabük deplasmanında oynamalarının zor olduğu belirtildi. Kulüp doktoru Devrim Urgun, “Quaresma’nın baldırında darbeye dayalı olarak kas içinde geniş bir alanda kanama oluştu. Mustafa’nın ise sol dizinde ödem bulunuyor. Ernst’in ise sol aşil tendonunda bir sakatlığı var. Futbolcularımızın tedavileri sürüyor. Bu üç oyuncunun da Kardemir Karabükspor karşılaşmasında oynaması zor gözüküyor” ifadelerini kullandı.artık böyle bir korkusu olmayacak.

Beşiktaş yönetimi görev dağılımı yaptı

2.başkan Ahmet Nur Çebi

FİKRET Orman başkanlığındaki Beşiktaş’ın yeni yönetimi dün 5 saat süren toplantının ardından görev dağılımı yaptı.

Başkan Fikret Orman, görevlendirmeyi şöyle yaptı: Ahmet Nur Çebi (İkinci Başkan), Mesut Urgancılar (Genel Sekreter), Berk Hacıgüzeller (Sayman-Mali İşler Komitesi), Cem Bilge (İcra Kurulu Başkanı), Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay (Futbol komitesi), Abdullah Sözer (Basketbol Komitesi), Erdal Karacan (Amatör Şubeler Komitesi), Adnan Dalgakıran (Yeniden Yapılanma ve Stratejik Planlama Komitesi), Levent Erdoğan (Hukuk İşleri ve Eğitim Kurumları Komitesi), Nusret Altınbaş (Pazarlama Komitesi), Metin Albayrak (Kartal Yuvaları Komitesi), Berkan Gocay (Tesisler Komitesi), Yalçın Kaya Yılmaz (Yatırımlar Komitesi), İsmet Berkan (İletişim Komitesi).


 

...
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 10:12:02
Güncelleme :3 Nisan 2012 Salı 10:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?