28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Vestel Manisa zirveye demir attı

Turkcell Süper Ligi'nin 9. haftasında lider Vestel Manisaspor, sahasında Antalyaspor'u 3-2 yenerek en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından Vestel Manisaporlu oyuncular ve taraftarlar, büyük sevinç yaşadı. Maçı izleyen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da, futbolcuları soyunma odalarına giderken tribünden alkışladı. Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, "Hem goller, hem heyecan, hem de coşku vardı. Biz futbol olarak zaman zaman iyi oynadık, ama öncelikle şunu söylemek istiyorum, çok iyi bir rakiple oynadık. Oyunda her zaman oynamak isteyen, kazanmak isteyen, organize olmuş bir rakiple oynadık. Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Son dakikalar inanılmaz heyecanlı geçti. Önce rakibimiz sonra biz attık ve son 3 dakikası ile hafızalardan silinmeyecek bir karşılaşma oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Oynadığımız karşılaşmadaki tempoyu, pozisyonu, zengin oyunu sürdürmemiz gerekiyordu, ama bunu yapabilecek kalitede ve karakterdeki oyuncularımızın maçı daha uzun süreyle oynayabilmesi tabi her zaman hedefimiz olacak. Oyuncularıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Diğer takımların puan kaybetmesi ve en yakın takipçileri Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkının açılmasıyla ilgili bir soruya ise Yanal, "Şu anda kendi yapabileceklerimize baksak çok daha güzel olacak. Takım olarak oynadığımız her karşılaşmaya kazanmak için çıktığımızda sonuç zaten kendiliğinden geliyor. Şu anda tabeladan çok, kendi yapabileceklerimize konsantre olursak daha doğrusunu yapmış oluruz" cevabını verdi. 

Antalyaspor karşısında Vestel Manisaspor'a galibiyeti getiren golü atan Holosko ise, "Golü attığım ve galibiyet aldığımız için çok mutluyum. Bu galibiyetler bize özgüven veriyor. Daha da ileriye gideceğimizden eminim" dedi. Kaptan Uğur İnceman da, "İki takım da iyi mücadele verdi. Antalyaspor'u da tebrik ediyorum. Sonuçta son dakika olsa bile kazanmayı bildik. Kazanmaya alıştık artık. Bu alışkanlığımızı sürdürmek istiyoruz. Arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu. 

Karşılaşma sırasında öfkeli tavırlarıyla dikkat çeken Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, Vestel Manisaspor'u kutlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
"Üzüntülüyüz, en azından maçı 1 puan alarak bitirdiğimizi düşündüğümüz anda yediğimiz golle maçı kaybettik. Sevinçliyim, çünkü bir Anadolu takımı, Türkiye Ligi'nde 6 puan farkla şu anda lider durumda. Kendilerine, bu keyfi yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bugün maçı malesef küçük detaylarla kaybettik. İki tane yediğimiz gol, inanılmaz kötü goller. Bir tanesi ki, bana göre ofsayt diye düşünüyorum. İkinci golün de kimseye değmeden çok basit biçimde topun kalemizde olması ve tabiki son yediğimiz gol de mükemmel vuruşla yediğimiz bir gol var. Görüldüğü gibi küçük detaylar maçın skorunu hiç umulmadık anda değiştirebiliyor. Arkadaşlar sanki bir final maçı oynarmışcasına üzüldüler, yıkıldılar ama yapacak bir şey yok. Hayat devam ediyor. Ligin iyi takımı olma adına bir uğraş vereceğiz" diye konuştu. 

Vestel Manisaspor'un şampiyonluk şansı ile ilgili sorulan bir soru üzerine de Vural, "Vestel Manisapor bu puan farkını daha da artırır veya korur da böyle bitirebilirse şansının olacağını düşünüyorum. Bu takımın maddi gücü var. Kulüp yöneticilerinin de başarma konusundaki inanmışlıklarını gördüm. Maddi, manevi takıma büyük destek verileceğini ve bu takımın başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Ersun Hoca da zaten sahada görevini mükemmel yapan birisi. Vestel, bütün imkanlarını seferber edip bu takımın Türkiye Ligi'nin şampiyonu olması için elinden geleni yapacaktır diye düşünüyorum. Bu camia gördüğüm kadarıyla şampiyonluğa hazır. İnşallah da hedeflerine varırlar" ifadelerini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 00:04:34
Güncelleme :16 Ekim 2006 Pazartesi 01:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?