22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Vestel Manisaspor sahipsiz kaldı

Vestel firmasının sponsorluktan ayrılma kararı üzerine, önce 20 Eylül'de yapılan ancak çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Vestel Manisaspor olağanüstü kongresi bugün yapılırken, yönetime kimse talip olmadı.


Ves Cafe'de gerçekleştirilen ve Belediye Başkanı Bülent Kar'ın Divan Başkanlığı'nı yaptığı kongreye, Vali Refik Arslan Öztürk, AK Parti Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başsavcı Sait Gürlek, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, oda başkanları, daire amirleri ve üyeler katıldı. Divan seçiminin ardından katip üyeler Hasan Geriter ve Gökmen Aytaç'la birlikte Divan Başkanlığı koltuğuna oturan Belediye Başkanı Bülent Kar, kısa bir konuşma yaptı. 7 yıldır
sponsorluk yapan Vestel grubunun Galatasaray maçından sonra desteğini çektiğini hatırlatan Başkan Kar, "Bu süreçte Vestel'in sponsorluğunu çekmemesi için her türlü girişimde bulunduk. Sayın Valimiz, Ahmet Nazif Zorlu ile iki kez görüştü. Biz de iş adamlarıyla görüştük. Ancak sonuç itibariyle Vestel çekilme konusunda ısrarlı davrandı. Öncelikle Vestel'e desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

VESTEL'DEN MANEVİ DESTEK
Veda konuşması yapan kulüp başkanı Haluk Çubukçu ise, 2000 yılında yapılan kulüple sponsorluk anlaşması yaptıklarını belirterek, "Bu süreçte bize destek veren Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Alt yapıda tüm çalışmalarımızı tamamladık. Tesislerimiz, son teknolojik araç ve gereçlerle donatıldı. Vestel Grubu, 2 Eylül'deki Galatasaray maçından sonra sponsorluğu bırakma kararını açıkladı. O günden bugüne bırakma gerekçelerimizle ilgili suçlayıcı bazı eleştiriler yapıldı. Bazıları ise 'zaten Vestel bırakmak için bahane arıyordu' diyerek bize haksızlık etti. Oysa 7 yıldır biz bu işe emek verdik para harcadık. Artık yıllık 5 milyon YTL'ye bu takımı rahatlıkla yönetebilirdik. Bu para Vestel'in reklam bütçesinde küçük bir meblağdır. Bir de bizim için 'şeffaf değil' eleştirisi var. Biz, kurumsal bir şirketiz. Yapmış olduğumuz harcamaları kamuoyuyla paylaşamayız ki. Hangi iş adamı, kendi işleriyle ilgili konuları 3. şahıslarla paylaşır ki?


Ayrıca, biz çok şeffaf çalıştık. Yeni seçilecek olan başkanımız hangi hesabı istiyorsa seçildikten sonra görebilir. Biz, Sakaryaspor maçıyla ilgili onurlu mücadelemizi verirken Manisalı dostlarımızı yanımızda göremedik. Şehirleşme, bütünleşme konusunda 'başardık' diyemem. Ancak, yaptığımız girişimler, 3 veya 5 kişinin eleştirilerine maruz kaldı. Bütünleşmek, o 3-5 kişiyle bütünleşmek anlamında olmamalı. Eğer, bütünleşme sağlanacaksa herkes elini taşın altına sokmalıdır. Yeni seçilecek olan yönetimin manevi
olarak arkasında olacağız. Başarılar dileriz" şeklinde konuştu.

"ZORLU'NUN 20 MİLYON YTL ALACAĞI VAR"
Daha sonra bilanço ve denetim kurulu raporu okunurken, raporlarda kulübün 20 milyon YTL borcuyla ilgili bazı üyelerin soruları üzerine tekrar kürsüye gelen Başkan Haluk Çubukçu, söz konusu borcun Ahmet Nazif Zorlu'nun kulübe cebinden verdiği bir para olduğunu söyledi. Çubukçu, "Yeni yönetim, bu konuyu Ahmet beyle görüşecektir tabii ki. Ancak, bu parayı Sayın Zorlu'nun geri alınması anlamında verdiğini sanmıyorum. Evet, Ahmet Nazif Zorlu cebinden 20 milyon YTL para vermiştir. Bu bir mesajdır. Çünkü,
işsizliğin en az olduğu illerden birisi olan Manisa, bu kulübü devralmak için para bulamazken Sayın Zorlu, cebinden 20 milyon YTL'yi kulübe vererek, mesaj vermiştir" diye konuştu.

VESTEL İSMİ KALACAK
Kongrede, Vestel Manisaspor'un isminin Manisaspor, renklerinin ise sadece siyah ve beyaz olması şeklindeki madde genel kurul üyeleri tarafından reddedildi. Divan Başkanı Bülent Kar'ın önerisi doğrultusunda 2008 yılının Haziran ayına kadar kulübün adının Vestel Manisaspor, renklerinin ise siyah, beyaz, kırmızı şeklinde kalması kararlaştırıldı.


Yeni yönetim kurlunun seçilmesi amacıyla kongreye ara verildi. Daha önceden liste hazırladığı bilinen Vestel Manisaspor'un eski başkanlarından Cengiz Ergün, 20 milyon YTL'lik borç nedeniyle yeni yönetim listesini vermedi. Belediye Başkanı Bülent Kar, kongreyi tekrar başlatarak yeni yönetim kurulu listesi olup olmadığını sordu ancak hiçbir öneri gelmedi. Bunun üzerine başkan Kar, genel kurulun aynı gündem maddeleriyle 18 Ekim 2007 tarihinde, çoğunluk sağlanamazsa 25 Ekim 2008 tarihinde saat 21.00'de
toplanmasına karar verdi.


Bu kararın ardından tekrar kürsüye gelen Haluk Çubukçu, "29 Ağustos tarihinde biz 6 kişi olarak yönetimden istifa ettik" diyerek istifa dilekçelerini divana teslim etti. Başkan Bülent Kar da, "Bu istifa dilekçeleriyle ilgili biz işlem yapmak durumunda değiliz. Gereken, yarın ve sonrasındaki günlerde değerlendirilecektir. İstifa edenlerin yerine yedek yönetim kurulu üyeleri göreve gelecektir. Yaptığımız işlem hukuka uygundur" dedi.


Genel kurulun bitmesinin ardından Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, yönetim kurulunu tekrar toplamak isteyince delegelerden sert tepki gördü. "İstifa ettiniz bırakın artık. Manisa köy değil. Bizi ne sanıyorsunuz? Manisa'yı ele geçirdiniz" diyen bazı delegeler daha sonra salonu terk ettiler. Haluk Çubukçu ise, "Sizi toplantıya çağırıyoruz, gelmiyorsunuz, nasıl Manisalısınız ?" diyerek karşılık verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 07:07:20
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 08:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?