17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Vural'ın gözü Fenerbahçe'de

Teknik direktör Yılmaz Vural, hedefinin Fenerbahçe’yi çalıştırmak olduğunu belirterek, "Ben gerçekten de Fenerbahçe’de teknik direktör olmak istiyorum. Ama benim istememle bu iş olmuyor. Fenerbahçe’yi yönetenlerin de bunu istemesi lazım" dedi. 3 büyüklerin Türk teknik direktörlerine fazla şans vermediğini ifade eden tecrübeli teknik adam, 3 büyüklerin takımlarını çalıştırmaya Türk insanını layık görmediklerini söyledi.

Memleketi Adapazarı’nda iftar yemeğine katılan teknik direktör Yılmaz Vural, İHA muhabirinin sorularını cevapladı. Fenerbahçe teknik direktörlüğünün ideali olduğunu ifade eden Yılmaz Vural, "Fenerbahçe’yi çalıştırmayı istiyorum. Ben gerçekten de Fenerbahçe’de antrenör olmak istiyorum. Ama benim istememle bu iş olmuyor. Fenerbahçe’yi yönetenlerin de bunu istemesi lazım. Biz bekliyoruz. Fenerbahçe, başarılı olunması için her şeyin olduğu bir takım. Parası, basını, taraftarı, kaliteli oyunculardan oluşan bir kadrosu var. Bu takımın çok çok iyi oynayarak taraftarlarını mutlu etmesi lazım. Bize böyle bir imkan sunulursa tabii ki biz de çalışmak için hazırız. Bu arz talep olayı" dedi.

3 büyüklerin Türk antrenörlerine fazla şans vermediğini söyleyen Vural, "3 büyükleri şampiyon yapanların genelde yabancı teknik direktörler olduğu ortada. 3 büyükler takımlarını çalıştırmaya Türk insanını layık görmüyorlar. Bu bana göre yanlış bir tavır. Türk antrenörleri da artık dünya platformunda bu yarışa girdiler ve girecekler. Büyük takımlarımız Türk antrenörlerinin dünyada adını duyurmasında önemli bir pazar. Bu pazara Türk antrenörlerinin de girmesi lazım. Türk teknik direktörlerin de yabancı teknik direktörlerden geri kalır tarafı yok" diye konuştu.

Şartları iyi olan bir takımda görev almak istediğini dile getiren Vural, "Birçok takımdan transfer teklifleri alıyorum. Ancak ben artık şartları iyi olan bir takımda çalışmak istiyorum. Yıllarca ligde kötü durumda olan takımlara gittik. O takımları ligde bıraktık. Ama kıymeti yok. Bana göre Fenerbahçe’nin şampiyon olmasından dana büyük bir başarıyı, o takımları ligde barıkarak gösterdik. Ancak şampiyon takımın hocası kadar itibarımız olmadı" dedi.

A Milli Futbol Takımı’nın Almanya’da düzenlenecek 2006 Dünya Şampiyonası’na katılması için içeride ve dışarıda tüm maçlarını kazanmak zorunda olduğunu vurgulayan Vural, "Dünya Şampiyonası Almanya’da yapılacak. Şampiyonaya katılırsak kendi evimizde gibi oynayacağız. Bu bizim için büyük bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Bunun için oynayacağımız eleme maçlarının hepsini kazanmak zorundayız. Bu nedenle Ukrayna’yı yenmeliyiz. Şartlar ne olursa olsun içeride ve dışarıda kazanmalıyız" diye konuştu.

Ligde son sırada yer alan Sakaryaspor’un durumunu da değerlendiren Yılmaz Vural, Sakaryaspor’un içinde bulunduğu duruma üzüldüğünü ifade ederek, "Ben Sakaryalı’yım, Sakaryaspor’luyum. Sakaryaspor’un durumuna üzülüyorum. Sakaryaspor ligde kalıcı olmalı. Ancak Sakaryaspor yönetimi lige çıkınca yanlış yönlendirildi. 2. Lig ile Süper Lig arasında uçurum var. 2. Lig’de mücadele eden oyuncularla Süper Lig’de başarılı olamazsın. Bu ligde oynamış deneyimli oyuncuları kadroya katman gerekir. Benim Sakaryaspor’u çalıştırmam için ligde kalması lazım. Sakaryaspor yönetiminden de bu konuda teklif almadım" dedi.

kenthaber-spor
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 10:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?