29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Vurgun odasından mindere

Milli güreşçi sporcu anemisi hastalığına rağmen Türk bayrağını dalgalandırmak için bütün zorluklara göğüs geriyor. Eroğlu, "Arkadaşlarım antrenman sonrası dinlenirken benim çileli saatlerim başlıyor" dedi.

ŞEREF, olimpiyat altını için öyle çileler çekiyor ki!.. Antrenmandan çıkıyor, vurgun odasına giriyor. Tıpkı, vurgun yiyen balıkadam gibi. Bu çileli günlerin sonunda bir olimpiyat altını hem Şeref Eroğlu’nu, hem de 70 milyon yüreği mutlu edecek.

2001 yılından bu yana "sporcu anemisi" teşhisi konulan Türk güreş tarihinin en çok madalyalı ikinci adamı Eroğlu’nun, kanındaki hemoglobin eksikliğinin verdiği yorgunluk minderde ona kabus oluyordu. Yıllarca ikinci turdan sonra gerçek gücünü mindere verememenin sıkıntısını yaşadı. Şeref’in bu minderdeki bitkinliğine yıllarca tıp çare bulamadı. Ta ki, Dr.Adnan Bağrıaçık’ın eline düşene değin.

Yur’un sayesinde

Şeref, sporcu anemisine yakalanmıştı. 200 nabızla güreş yapıyordu ve rakibine oranla daha çabuk yoruluyordu. Çare bulundu. Şeref basınç odasına sokuldu. 20 metre derinlikte vurgun yiyen balıkadamın tedavisi uygulandı. Her gün bu odada 3 saat saf oksijen verilen sporcumuz, "Tedavinin yararlarını görüyorum. Arkadaşlarım antrenman sonrası dinlenirken benim çileli saatlerim başlıyor. Vücudumun en uç noktasındaki kılcal damarlarıma oksijen gidiyor, kan dolaşımım sağlanıyor. Seansı 100 dolar olan bu tedavim Güreş Federasyonu eski asbaşkanlarından Burhan Yur’un oğlu Aytunç Yur’un sponsorluğu sayesinde gerçekleşiyor. Bu tedaviyi Türkiye’ye büyük şampiyonluklar kazandırmış bir insan olarak ancak kendi becerilerim ve çevremdeki insanların yardımları ile başarabiliyorum.

Bir ekol oldum

Gönül ister ki, bu sistemin bir ürünü olsun. Kimse benim bu yerlere girdiğimi bilmiyor. Türkiye’de şampiyon olmak zor, korumak daha zor. İnsanlar beni kürsüde gördüğü gibi görüyor ama benim ne çileler çektiğimi sadece ailem ve ben biliyorum. Odadan sanki 50 tonun altında kalmış gibi yorgunluk ve bitkin çıkıyorum" dedi. "Güreşi bir ibadet gibi yapıyorum" diyen Şeref Eroğlu, güreşi hayatına değil, hayatını güreşe uyduran bir insan olarak yaşadığını, güreş sayesinde maddi manevi her şeye sahip olduğunu ve bir ekol olarak minderlere veda edeceğini açıkladı.

Uğur Erdener IOC üyesi

n DÜNYA Okçuluk Federasyonu (FITA) Başkanı Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyeliğine seçildi. IOC’nin Pekin’deki 120. toplantısında Erdener, eski olimpiyat ve dünya şampiyonu rekortmen sırıkçı Sergey Bubka ile birlikte yeni IOC üyesi oldu. Çinli Yu Zaiqing IOC Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Böylece 2003 yılında vefat eden Sinan Erdem’den bu yana Erdener, Türkiye’nin IOC üyesi olan ilk spor adamı unvanını aldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 21:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?