15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Wederson Türk vatandaşlığına geçti

Ankaraspor'un Brezilyalı futbolcusu Wederson Louis Da Silva Medeiros, Türk vatandaşlığına geçti.
Ankaraspor Kulübü tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına katılan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, Türk vatandaşlığına geçişiyle ilgili olarak, ''Şu anda çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek uzun zamandır hedeflerim arasındaydı. Türkiye liglerinde oynayan bir çok yabancı sporcunun istediği hedefe ulaşmış bulunuyorum. Şimdi başka hedeflerim var ve bunlara ulaşmamda Türk vatandaşlığının faydasını göreceğime inanıyorum'' dedi.

YENİ ADI GÖKÇEK WEDERSON
Türk vatandaşlığına geçişiyle birlikte Türk Milli Takımı'nda da oynamak istediğini belirten Vederson, ''Bundan sonra çok çalışarak Türk Milli Takımı'nda görev alma hakkını elde edeceğime inanıyorum'' diye konuştu.
Brezilyalı futbolcu, neden ''Gökçek'' ismini aldığı yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
''Bu isim dışında başka hiçbir ismi almamın doğru olmadığını düşünüyorum. Sayın Melih Gökçek sayesinde buralara geldim. Bana bir baba şefkati gösteren, saygı duyan birinin ismini almaktan da büyük onur duyuyorum.''

''ARTIK TÜRKİYE'DE YAŞAMAK İSTİYORUM''
Gökçek Vederson, Türk vatandaşı olmasıyla birlikte artık Türkiye'de yaşamak istediğini, çünkü Türk insanını ve Ankara'yı çok sevdiğini söyledi.
Ligde diğer yabancı futbolculara göre 3 büyük kulüpte oynama açısından avantaj elde ettiğini ifade eden genç futbolcu, ''Ancak benim açımdan önce Ankaraspor'un başarısı geliyor. Çünkü çok zorlu bir döneme girdik ve alacağımız her sonucun büyük bir önemi var. Ben sadece iyi oyunumu sahaya yansıtmaya gayret ediyorum'' şeklinde konuştu.
Toplantıda, geçen hafta oynanan Antalyaspor maçına da değinen Gökçek Vederson, şöyle konuştu:
''Antalyaspor maçının çok zorlu geçeceği önceden belliydi. İkinci yarının en başarılı ekiplerinden bir tanesi de Antalyaspor'du. Bizim bundan sonraki hedeflerimiz arasında deplasman mücadelelerinden en az 1 puanla dönmek var. Bunu da Antalya'da başardığımız için mutluyuz. Hedefimiz, deplasmanda en az 1 puan almaksa, içeride de galip gelmek. Bu hafta karşılaşacağımız Sivasspor, geçen hafta önemli bir galibiyet aldı. Bunun moraliyle Ankara'ya gelecekler, ancak biz de taraftarımızın desteğiyle bu maçtan 3 puanla ayrılan taraf olmak istiyoruz.''
Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 20:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?