19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Wimbledon'ın kraliçesi Mauresmo oldu

Dünyanın bir numarası Amelie Mauresmo, finalde Justine Henin-Hardenne'i üç sette yenerek kariyerindeki ilk Wimbledon şampiyonluğuna ulaştı.

2006 yılının ocak ayına kadar 'dünyanın grand slam kazanamayan en iyi tenisçisi' olarak anılan Amelie Mauresmo, yedi ay içinde ikinci grand slam zaferini Wimbledon'da elde etti.

Bu yılın Avustralya Açık ve Fransa Açık şampiyonlarını karşı karşıya getiren finalde bir numaralı seribaşı Mauresmo, üç numaralı seribaşı Justine Henin-Hardenne'i 2-6, 6-3, 6-4'lük setlerle yenerek şampiyon oldu.

Kalitenin son derece yüksek olduğu finalde iki tenisçi de zaman zaman servis- vole oyununu tercih ederken, Mauresmo'nun sekiz ace'i ve son sette file önündeki başarısı skoru sonucu etkileyen faktörler arasında yer aldı. Henin-Hardenne ise çok parlak bir başlangıç yapmasına rağmen maçın sonunu getiremedi.

Merkez Kort'taki final maçının ilk setinde Justine Henin Hardenne'in belirgin üstünlüğü vardı. Belçikalı tenisçi henüz açılış oyununda servis kırarak öne geçti ve skoru sürekli önde götürdü.

Mauresmo altıncı oyunda servis kırma şansı yakaladı ancak değerlendiremedi. Henin-Hardenne sonraki oyunda bir kez daha servis kırdı ve üstünlüğünü koruyarak 31 dakika süren açılış setini 6-2 kazandı.

İlk sette 12 kez fileye gelen Fransız tenisçi sadece üç kez puan alabilirken, Henin-Hardenne 16 kez fileye geldi ve puanların 13'ünde puanı kazanan taraf oldu.

İkinci sete servis attığı oyunu alarak başlayan dünyanın bir numarası Mauresmo sonraki oyunda servis kırarak avantaj elde etti. Henin-Hardenne 4-1 geriye düşmesine rağmen yedinci oyunda servis kırmayı başardı ve skoru 4-3'e getirdi.

Kariyerinde avantaj yakaladığı büyük maçları kaybetmesiyle sık sık eleştiri konusu olan Mauresmo, Henin-Hardenne karşısında benzer bir durumun yaşanmasına izin vermedi. 27 yaşındaki Avustralya Açık şampiyonu sekizinci oyunda rakibinin servisini kırdı, dokuzuncu oyunu da ace ile bitirerek ikinci seti 6-3 kazandı.

Final setinin ilk iki oyununda tenisçiler servis attıkları oyunları kazandı. Üçüncü oyunda servis kırarak avantajı ele geçiren Mauresmo üstünlüğünü yitirmedi ve son seti 6-4 maçı da 2-1 alarak kariyerinde ilk kez Wimbledon şampiyonluğuna ulaştı.

1925'te Suzanne Lenglen'den sonra tek bayanlarda Wimbledon şampiyonluğu yaşayan ilk Fransız olan Mauresmo maçtan sonra duygularını, "burada kazanmak tenis dünyasında çok özel bir yere sahiptir. Bu kupayı gerçekten çok istedim ve artık kimsenin benim maçlarda heyecanlı olduğumdan bahsetmesinin istemiyorum" dedi.

Tarihte dört grand slam turnuvasını da kazanan 10'uncu kadın tenisçi olma amacına ulaşamayan Henin-Hardenne ise "fazla konuşmaya gerek yok. İyi oynayan taraf kazandı. Şansımı tekrar denemek için buraya geri geleceğim" diye konuştu.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 18:58:04
Güncelleme :8 Temmuz 2006 Cumartesi 19:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?