20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Yanal: Gerçek gücümüz bu değil

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Çaykur Rizespor karşısında alınan farklı galibiyetin asla gerçek güçlerini ve vizyonlarını yansıtmadığını belirterek, üst üste alınacak galibiyetlerle sürekliliği sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

Futbolda her zaman kazanmanın güzel olduğunu belirten Teknik Direktör Ersun Yanal, "Bizim asla gücümüz bu değil, Trabzonspor takımının vizyonu da bu değil, oyuncularımız, rakibe göre üstün oynadılar. Saha içerisinde yapılan her şey ortada. Sonuç aldığınız zaman pozitif şeyler konuşursunuz. Ama bir gerçek varki, bunu uzun süre üst üste devam ettirmelisiniz ve bir takım hazırlamalısınız. Önümüzde bir seçim var ve bu seçim sonrasında mazbata alacak yönetimin plan ve programı var. Herkesin plan ve programı Trabzonspor'u bu yarışın içerisinde yer alacak plan ve yapıya kavuşturmak olmalıdır" dedi.

Transferde önlerinde kısa bir dönemin bulunduğunu ifade eden Yanal, "Trabzonspor'un hem vakti, hem imkanlarını doğru kullanmak gerekiyor. Geldiğim günden beri de bunu hep söyledim. Bir kadro oluşturmak hemen olacak bir iş değil. 'Cebinizde olmayanla yapmak, imkanınız olmayanla yapmak, ya da olmayacak, tutmayacak bir şeyin hayali peşinde koşmak doğru değil' demiştik. Devre arasında bu işlerin çok zor olduğunu söyledik. Kariyerini devam ettiren oyuncularla çalışmak, kariyerine, kariyer katacak oyuncularla buluşmak önemli. Bunun için de yıl sonunda Trabzonspor'un kontrolünde olacak ve devam etmek istediği zaman devam edebileceği bir kontrat yöntemiyle bu işi süre gelen zamana yaymak ve elini güçlendirmek için yapılan çalışmalar içindeyiz. 2 yada 3 oyuncu alabiliriz" diye konuştu.

Yanal, Trabzonspor olarak aslında kötü mücadele etmediklerini kaydederek, "Çaykur Rizespor'a karşı üstünlük kurduk. Ama her zaman söylüyorum. Trabzonspor'un gücü bu değil. Böyle olmamalı da, oyuncu yapısıyla istediği sonuçları almak için sürekliliği sağlamak adıyla bence bu sonuçları değerlendirirken dikkatli olmalıyız. Bundan sonra daha dikkatli olup, bütün camia ile birlikte hereket ederek bu yarışın içinde olmalıyız. Trabzonspor, Türkiye'deki futbolun önemli bir mihenk taşı, onun her zaman yarışta olması gerekiyor" dedi.

Trabzonspor'un yeni transferi Mısırlı sol kanat oyuncusu Sayed Moawad'ın tanıdıkları bir oyuncu olduğunu belirten Ersun Yanal, "Ülkesinin Milli Takımı ile Afrika Şampiyonası'nda bulunuyor. Yıl sonunda opsinyonlu olmak kaydıyla bu kısa dönem içersinde bizimli birlikte olacak Hem performansı hem uyum adaptasyonu hem de bizim beklentilerimize cevap vermesi adına bir oyuncu üretmeye uygun bir anlaşma olacak. Trabzonspor bu tür oyuncular da yakalamak zorunda. Mısır Milli Takım çok iyi bir takım. Final oynayabilecek oyunculara sahip, bu takımın devamlı oynayan bir oyuncusu. Az bulunan bir mevkiide oynuyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?