18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yanal: Milli takım tercih meselesi değil, görevdir

İstanbul - Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türk pasaportu taşıyan, Türk kimliğiyle özdeşleşmiş herkese milli takımda yer olduğunu belirterek, "Bu bir tercih meselesi değil, görevdir. Ben bu işi böyle adlandırdım. Tercih eden tercihini yapmıştır. Bunun üzerinde tartışmamın yapılmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Menajer Can Çobanoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Hollanda Milli Takımı’nı seçen Uğur ile ilgili sorularını yanıtlayan Ersun Yanal, şunları söyledi:

"Uğur bu sene takımında oynamaya başladı. Kendisini daha önce de (A) 2 milli takıma davet ettik. (A) 2 resmi bir takım olmadığı için kulüpler göndermeyebiliyor. Ama futbolcuların gitmek istemesi lazım.

(A) Milli Takım yazısını da Uğur’a 7 Ocak’ta yolladık. Fakat teklif yazısından sonra Türk kimliği ve pasaportu taşıyan bir futbolcunun bunu tercih sebebi yapmasının, pazarlık ve yorumu yapılmaz. Milli takımda (banko oynarım, oynamam) söyleminin dahi yapılmaması gerektiğini söylüyorum. Biz çağrı yapıyoruz. Bu bir tercih meselesidir. Bu çağrının pazarlığı olur mu? Biz Uğur ile çok konuştuk. Milli takımı tercih etmesi için tavsiyelerde bulunduk. Vatan ve milletin ne olduğunu da söyledik."

Ersun Yanal, Fenerbahçeli Önder Turacı’yı milli takıma kazandırmak için çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Belçika’nın 21 yaşaltı takımında forma giyen Önder’in 1981 doğumlu olduğunu ifade eden Yanal, "FIFA’nın 2004’de aldığı bir kararla, futbolcunun artık ümit milli yaşının bittiği zamana kadar (Ben şu milli takımda oynamak istiyorum) diye müracaatını yapması gerekiyor. Önder’in, Belçika 21 yaşaltı milli takımında oynadığı dönemde böyle bir şansı yoktu" şeklinde konuştu.

Ersun Yanal, futbol hayatına Almanya’da devam eden futbolculardan Fatih Akyel’i takip ettiklerini kaydetti.

Bir gazetecinin, "Milli takımın Dünya kupasına gitme şansını yüzde olarak nasıl görüyorsunuz. Arnavutluk maçı final mi?" şeklindeki sorusu üzerine Ersun Yanal, "Bu bir maraton. Bir maçla bunu sınırlamak futbolun doğasına aykırı. Türk milli takımı bir maç sonucuyla değerlendirilmez. Biz güçlü bir takımız. Her takımı yenecek güçteyiz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 23:30:13
Güncelleme :9 Şubat 2005 Çarşamba 10:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?