30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Yanal: Şampiyonluk süreci başlamıştır

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın şampiyonluk sürecinin başladığını söyledi.

Yanal, takımın şu ana kadar Gerede'de geçirdiği hazırlık dönemi ve ligdeki hedeflerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yanal, bordo-mavili taraftarların Gerede'ye kadar gelerek takıma büyük destek verdiğini ve bu desteğin Trabzonspor'un büyüklüğünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Taraftarların ilgisine teşekkür eden Yanal, “Trabzonspor, her gittiği yerde kendisini destekleyen insanlarla buluşmakta ve onların desteğiyle gücüne güç katmaktadır. Bu anlamda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Sezon öncesi yaptığımız hazırlıklarda oyuncularımız ve özellikle yeni transferlerimiz nasıl bir kulübe geldiklerini çok iyi anlıyorlar. Eminim ondan yana da aynı desteği göreceğiz. Hedefimiz bu hazırlık sürecini en şekilde geçerek lige tam olarak hazır şekilde başlamaktır” dedi.

Camianın beklentisi ve umudunun üst seviyede olduğunu kaydeden Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizden beklentilere cevap vermek gerekiyor. Öncelikle uzun yıllar oynayabilecek bir kadro kuruldu. Camiamızın, yönetimimizin, taraftarlarımızın ve bizlerin tam mutabakatı ile kurulmuş olan bu takımın kaynaşması ve uzun yıllar bir arada oynamasını sağlamalıyız. Avrupa kupalarına katılmak, hatta bu güveni vermek öncelikli hedefimiz. Milli takımlarda çok sayıda oyuncu bulundurmak, taraflı tarafsız herkesin ilgisini çekecek, izlemek isteyeceği bir takım ortaya çıkarmak amacımız olacak. Trabzonspor'un kriteri şampiyonluklar yaşayacak bir kadronun oluşumudur. Bu süreç başlamıştır. Bundan sonra da şampiyonluğa ulaşacak, merdivenleri tek tek çıkacak bir takım yaratılmıştır. Taraftarlarımızın da bu takıma karşı kredili ve toleranslı, yaklaşmaları, herkesi ortak düşüncesiyle alınan bu oyunculara destek vermeleri gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek mutlu yarınların hayalini pek ala şimdiden kurabiliriz.”

GEREDE'DEKİ ÇALIŞMALAR

Bordo-mavili takımdaki uyum sürecinin son derece olumlu geçtiğini vurgulayan Yanal, “Yaş düzeyi aynı oyuncuları biraya getirdik. Aralarında çok büyük bir fark yok. Yaşları ve kültürleri birbirlerine eşit sayılır. Bunun yanı sıra Song gibi tecrübeli, milli takım kaptanlığına yükselmiş, herkes tarafından saygı duyulan bir futbolcu da aramızda. Bir takımı beraber oynayacak seviyeye taşımak farklı, sosyal anlamda tamamlamak ayrı şeylerdir. Biz şu ana kadar bu bakımdan herhangi bir sorunla karşılaşmadık. İlerleyen süreçte takım halinde oynayacağımız müsabakalarla uyum meselesini en asgari düzeye getireceğiz” diye konuştu.

Şu anda oynayacakları oyunun temelini teşkil edecek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yanal, “Özelikle bireysel olarak oyuncularımızın takım temposuna yapacakları katkının altyapısını hazırlıyoruz. Takım oyununa hizmet edecek ön çalışmalar üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Daha sonra bu çalışmalar birleşecek ve takım taktiğini uygulayacak seviyeye geleceğiz” dedi.

“PROGRAMLARA UYULMUŞ”

Oyuncularının tatil dönüşü çalışmalara son derece olumlu reaksiyon gösterdiklerini kaydeden Ersun Yanal, şöyle devam etti:

“Ölü dönemde hepsine programlar vermiştik. Bu programlara uydukları apaçık ortada. Antrenman dönemlerinde çok büyük sıkıntılar yaşamadık. Minimal sorunlarla karşılaştık. Hiçbir oyuncumuz, hiçbir çalışmayı yarım bırakmadı. Özel çalışmalar yapıyoruz ama sakatlık yüzünden antrenmanlara katılmamazlıkta yaşanmadı. Sadece bazen antrenman sahasına gelirken taraftarlarımızın yoğun ilgisi oluyor. Bu nedenle de ufak gecikmeler yaşanıyor. Ama bu bir sorun değil. Bu ilgi bizi oldukça mutlu etti. Zira camianın bu sene bizden beklentisi ve umudu oldukça üst seviyede.”

AA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 11:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?