1
Haziran
2024
Cumartesi
SPOR

Yanal'ın transfer sıkıntısı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ara dönemde transfer yapmanın çok zor olduğunu belirterek, transferlerin kısa sürede bitmesini umut ettiğini söyledi.

Fortis Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları Kırıkkalespor maçını değerlendiren Yanal, bu tip karşılaşmaları oynamanın ve oyuna ağırlığı koymanın zor olduğuna dikkat çekti. Futbolcularının maçı kazanma arzuları ve oyun disiplinine bağlı kalarak oynamalarının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Yanal, "Oyuncularımızın son dakikaya kadar gol atma arzuları, skoru artırma çabası ve disiplini iyiydi. Önümüzdeki karşılaşmalarda en azından bize neler yapabileceğimizi gösterdi" dedi.

Yanal, ara dönemde transfer yapmanın çok zor ve sıkıntılı bir süreç olduğunu ifade ederek, "Elbette herkes transferlerin hemen bitmesini ister. Kapıları hemen kapatalım ve işimize bakalım, ama bu süreç oldukça zor. Çünkü iyi oyuncu almak zorundayız. Trabzonspor takımı iyi oyuncularla çalışmak zorunda. Kuracağımız iskeletteki oyuncuların kalitesi Trabzonspor'u istediği hedeflere taşıyabilme özelliğine sahip olmalı. Bunun için mücadele ediyoruz. Devre arasında transfer daha da zor. Çünkü devam eden bir lig var ve takımlar bu ligde mücadele ediyorlar. Hedefleri olan takımlar var. Bu süreçte tabi ki bir takım sıkıntılar yaşayabiliyoruz. İstediğiniz, planladığınız sonuçları alamayabiliyorsunuz. Umut ediyorum çok kısa sürede bitiririz ama görünen o ki biraz daha sürecek" diye konuştu.

Ömer Rıza'nın izinsiz olarak takımdan ayrılmasını şık bulmadığını belirten Yanal, "Hiçbir problemi yok. Takımla ilgili herhangi bir sıkıntısı yok. Kongre döneminde bir takım sıkıntılar oldu, ama şu anda bir sıkıntı yok. Oynatmadığımız bir oyuncuydu. Düşünmediğimiz bir oyuncuydu. Bu oyuncuların tavrının şık olmadığını, profesyonel oyuncuların karşılıklı diyaloglarla bu işi çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu beceremiyorsanız takıma hiçbir faydanız dokunamaz" şeklinde konuştu.

"KALMAK İSTEMEYEN OYUNCUYU TUTMAK MANTIKLI DEĞİL"
"Hiçbir oyuncunun kalmak istemediği bir ortamda kalmasını çok doğal kabul edip, 'Sen burada kalacaksın' demek mantıklı değil" diyen Ersun Yanal, "Kaleci Jefferson çok iyi bir insan, özellikle çok iyi bir profesyonel fakat geldiği günden beri çok uzun süre devamlılıkları olmayan bir oyuncu. Kendisi bunu bizimle çok paylaştı. Devamlılığı yakalayabileceği bir yer aradığını ve bunu doğal olarak hak ettiğini söylüyor. Doğrudur, oyuncuya da bu konuda destek olmak gerekir. Bizimle beraber aynı yolda yürüyecek ve hedefleri olan kişilerle beraber olmak gerekir. Kendisi süreklilik ve devamlılığı burada yakalayamadı. Kafasında buradan ayrılıp bir başka takımda oynamak var. Bunu çok net bir şekilde söylüyor. Diğer oyuncular gibi davranmayıp, çok dürüst ve ahlaklı bir şekilde davranıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizimle bunları paylaşıyor ve hiçbir problem yaşamadan da antrenmanlarda çalışıyor" dedi.

Kırıkkalespor maçında şans verdiği Barış Memiş'in performansını da değerlendiren Yanal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Altyapıdan bu tip oyuncular çıkacak. Bizde bunlara şans vermek istiyoruz. Trabzon'un kendi değerlerine uygun bir kadro yapısı oluşması için mücadele ediyoruz. PAF Takımı'ndan Barış Memiş ve Kadir Keleş dışında iki futbolcuyu daha A Takım'a katacağız. Bu oyuncularla beraber Türkiye'deki genç oyuncuları da katıp en az 7-8 oyuncu genç olacak. Bunlardan bir tanesi kaleci Onur'dur ve Trabzonspor'la hedefe koşacak kaliteyi de aynı zamanda yakalayabilecek arayışı her zaman devam edecektir. Bu dinamik hiçbir zaman yok olmayacaktır. Bazı oyuncularımız vardır onları kiraya veririz, pişmesini sağlarız. Bazı oyuncularımız vardır, bunu başaramazlar. Ben kendi vizyonumda da genç oyuncuları kazandırma adına oldukça cesaretli olduğumu bir kez daha göstermişimdir. Göreceksiniz de biz genç oyunculara her zaman açık olacağız ve kazanmak için de mücadele edeceğiz."

Yanal, Beşiktaş'a transfer olan eski öğrencisi Holosko için ise medyanın ön yargılı olduğuna dikkat çekerek, "Bu böyle olmaz, zar gibi. Altı altı gelirse ben demiştim. Beş beşe gelirse ben dememiştim. Holosko, çok kaliteli bir oyuncu eminim ki başarılı olacaktır, ama biraz sabredilmesi gerekir. Değişik bir camiaya gidiyor. Destek olunması lazım" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?