20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Yarı final penaltılarla geldi-VİDEO

İspanya, çeyrek finalde normal süresi ve uzatmaları golsüz biten maçta İtalya'yı penaltılarla devirdi. Boğalar, yarı finalde Rusya'nın rakibi oldu.



Pozisyon vermediler
13. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son çeyrek final karşılaşmasında İspanya, normal süresi ve uzatmaları golsüz biten mücadelede 88 yıldır resmi maçlarda yenemediği İtalya’yı, penaltı atışları sonunda 4-2 mağlup etti. Adını son dörde yazdıran İspanya, grubundan lider çıkarak grup ikincisini eleyen tek takım oldu. 25’te Villa’nın frikikten vuruşunu İtalyan kaleci Buffon çıkardı. Klasik savunma anlayışından vazgeçmeyen son Dünya Şampiyonu, Boğalar’a ilk yarı pozisyon fırsatı tanımadı.

Casillas devleşti
En son ve ilk kez kupayı 1964’te müzesine götüren İspanya, ikinci yarıya daha atak başladı. 62’de İtalyanlar Camoranesi’yle ve Boğalar da Senna’yla gole çok yaklaştı. Normal süresi ve uzatmaların ardından penaltı atışlarına geçildi. İtalya’da kaptan Buffon, sadece Fenerbahçe’nin transfer listesindeki Guiza’nın penaltı atışını çıkardı. İspanya’da ise Casillas, De Rossi ve Di Natele’ye geçit vermeyerek maça damgasını vurdu. Boğalar, 26 Haziran’da yarı finalde Rusya’yla karşılaşacak.

Stat: Ernst Happel
Hakemler: Herbert Fandel, Carsten Kadach, Volker Wezel (Almanya)
İspanya: Casillas, Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila, Iniesta (Dk. 59 Cazorla), Marcos Senna, Xavi (Dk. 60 Fabregas), Silva, Villa, Torres (Dk. 85 Güiza)
İtalya: Buffon, Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso, Aquilani (Dk. 108 Del Piero), De Rossi, Ambrosini, Perrotta (Dk. 58 Camoranesi), Toni, Cassano (Dk. 75 Di Natale)
Sarı kartlar: Dk. 11 Iniesta, Dk. 72 Villa, Dk. 113 Cazorla (İspanya), Dk. 31 Ambrosini (İtalya)

Tribünler renklendi
Finallerin en büyük stadı Viyana’daki Ernst Happel’de dün renkli görüntüler vardı. İtalyan ve İspanyol futbolseverler takımlarını maç boyunca desteklerken, tribünlerdeki güzel bayanlar da herkesin ilgi odağı haline geldi.



Terim de statta
A Milli Takımımız’ın Teknik Direktörü Fatih Terim, Arsenal’in hocası Arsene Wenger, Zinedine Zidane, İspanya Kralı Juan Carlos ve UEFA Başkanı Michel Platini gibi ünlü isimler de tribündeydi. Daha önce İtalya’da görev yapan Terim’e, ilgi büyüktü.

Prim 645 bin Euro
Finallerdeki tüm maçlarını kazanan İspanya’da futbolculara, şampiyon olmaları halinde adam başı 645 bin
Euro prim verileceği iddia edildi. Ülke basınında dün bu haber, gazetelerin
manşetlerini süsledi.

 

 

...
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 21:55:16
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 00:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?