29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Yattara 2010'a kadar Trabzon'da

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, yıldız futbolcuları İbrahim Yattara'nın 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunduğunu belirterek, Gineli oyuncunun satmayı düşünmedikleri bir oyuncu olduğunu söyledi.

Trabzonspor'da tartışılan isimlerden biri olan İbrahim Yattara, alacaklarına karşılık FİFA'ya başvurduğu iddialarından sonra son günlerde hakkında çıkan sezon sonunda takımdan ayrılacağı ve Beşiktaş'a transfer olacağı şeklinde haberler üzerine Kulüp Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, basın mensupları ile yaptığı sohbet sırasında, İbrahim Yattara'nın satmayı düşündükleri bir oyuncu olmadığını ifade etti.

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara'nın, sözleşmesini 1 yıl uzatma hakkına sahip olduklarını ve oyuncunun sözleşmesinin 2010 yılına kadar bordo-mavili kulüpte olduğunu belirten bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, "İbrahim Yattara bizim satmayı düşündüğümüz bir oyuncu değil. Trabzonspor olarak sözleşmesini 1 yıl uzatma hakkına sahibiz. Bu durumda oyuncunun bizimle 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Yattara içinde bize gelen resmi bir teklifin bulunmuyor" dedi. İbrahim Yattara'nın alacaklarından dolayı FIFA'ya başvurduğu iddiaları için ise Sayitoğlu, "Yattara'nın FIFA'ya başvurduğu şeklinde Trabzonspor kulübüne bir yazı gelmedi. 31 Aralık itibarı ile futbolcuların alacaklarını ödedik. Oyunculara karşı parasal yönden bir sorumluluğumuz bulunmuyor" dedi.

Haşim Sayitoğlu, Ceyhun ve Celaleddin ile teknik direktör Ersun Yanal'ın isteği doğrultusunda yollarını ayırdıklarını belirterek, "Şu anda bu futbolculara bedelsiz gideceksiniz diye bir şey söylemedik. Kendilerine teklif geldiğinde bunu bize bildirirler. Bizde oturur şartları konuşuruz uygunsa gitmelerine izin veririz. Biz sadece bu takımda oynayamayacakları için önlerini açtık. Şu anda başka bir futbolcu göndermeyi düşünmüyoruz" dedi. 

Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak kötü gidişin nedenleri noktasında çalışmaları sürdürdüklerini belirten Sayitoğlu, "Yönetim kurulu ve teknik heyet olarak bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hasta olan yerleri tedavi etmeye devam edeceğiz. Trabzonspor oyuncu alacaktır ama bu takımın ihtiyaç duyduğu noktada olacaktır. Sırf transfer yapmak için ve oyuncu aldık demek için transfer yapmayacağız. Trabzonspor iyi bir malzemeye ihtiyacı var bunu bulduğumuz anda transferi gerçekleştirecektir. Kaç futbolcu alacağımız konusunda şu anda sabit bir karar vermedik" diye konuştu.

FIFA'nın İspanya'nın Huelva kulübünde oynaması için karar verdiği Ersen Martin'in transferinden doğan alacakları olan 1 milyon doları İspanya kulübünün halen yatırmadığını belirten Sayitoğlu, "Bu gelinen noktanın böyle olmasını istemezdik. 1 milyon dolarımızı askıda bekliyor. Ersen Martin, ikinci mektup da ben İspanya kulübünden değil de Trabzonspor'da oynamak istiyorum deseydi. Bugün Trabzonspor'daydı. Biz Ersen Martin'in sakatlığından dolayı 15 Kasım'dan önce antrenmanlara başlayamayacağını söyledik. Ocak ayından önce sahalara dönemez dedik. Şu anda halen daha forma giymiş değil. Antrenmanlara başlaması ve hazır hale gelmesi uzun zaman alacağını ifade ettik. Halen daha forma giyemedi. Keşke İspanya kulübü parayı zamanında yatırsaydı da bunlar olmasaydı" dedi.
Haşim Sayitoğlu, Musampa ile ilgili olarak ise FIFA'da davanın sürdüğünü söyledi.

8-9 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Trabzonspor kongresi ile ilgili olarak ise Sayitoğlu, "Bir üyenin başvurması üzerine ertelenen Trabzonspor kongresi ile ilgili olarak Bölge idare mahkemesi bu konuda bir karar vermedi. İçişleri Bakanlığı bu konuda önümüzdeki günlerde görüşünü bildirecektir. Kongre de kaç kişinin oy kullanacağı şu anda hala belirsiz. Bu hafta sonuna kadar İçişleri Bakanlığı'ndan bu konuda resmi bir yazı gelmesini bekliyoruz. Kongrede kaç kişinin oy kullanacağı o zaman belli olacak. Şu anda ertelenen kongrede oy kullanma hakkını sahip olan delegeler oy kullanacak gibi gözüküyor ama bu konuda son kararı verecek olan İçişleri Bakanlığı'dır. Eğer 16 bin delege oy kullanırsa bu sefer, 10 değil 20 sandık kurarız" dedi. Yönetim kurulu olarak izlememiz gereken yolları izliyoruz" açıklamasında bulundu.

Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Başkan Nuri Albayrak'ın kongrede aday olmaması durumunda kendisinin aday olacağı yönünde medyada çıkan haberler ile ilgili bir soru üzerine, "Trabzonspor kulüp başkanı Nuri Albayrak'dır. Onun bu konuda vereceği karar ve tavrı çok önemli. Ondan sonra bunu değerlendirebiliriz" şeklinde konuştu. Trabzonspor başkan adayı olan ancak gözaltına alınan Hacı Yıldız ile ilgili olarak ise Sayitoğlu, "Trabzonspor'a hizmet vermek için aday olan insanların bu durumu bizi de üzmüştür. Kendi yaşamlarındaki bir durumdur bu. Trabzonspor ayağı olmadığı için bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Kendi özel işlerinde yaşadıkları sorunlardır" dedi.

Sayitoğlu, Ömer Rıza'nın takımdan ayrılışının etik olmadığını da belirterek, "Ömer Rıza bu takıma uzun zamandır bir şey verememesine rağmen, parasını her zaman almıştır. Bugüne kadar kulüpten 400 bin Euro alan bir futbolcu, 43 bin Euro'luk alacağını çek olarak aldığı için kaçıyor. Bunun mantıklı bir nedeni yok. Eğer kalsaydı sezon sonuna kadar 700 bin Euro alacaktı. Şimdi ise kendisine teklif gelmesini bekliyoruz. Risp konusunda da bu sıkıntıları yaşadık. Bu futbolcular sakatlığında paralarını tıkır tıkır aldılar ancak iyileşince bir gecikme olunca hemen bir mazeret bulup kaçıyorlar. Bunlar profesyonel futbolcu mantığına uymuyor" dedi.

Akyazı'daki stadın 2010 yılına kadar hazır hale geleceğini de söyleyen Sayitoğlu, "Bir hafta içerisinde orada çalışmalara başlayacağız. İlk etapta stadı bitirip ardından, diğer tesislerle ilgili çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
Öte yandan, Trabzonspor Kulübü'nün bugün 7.5 milyon YTL'lik temettü ödemesinde bulunacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 12:35:55
Güncelleme :16 Ocak 2008 Çarşamba 12:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?