22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Yeni sezonun ilk bombası

R.Madrid’in Arsenal’de kiralık oynayan Brezilyalı yıldızı için anlaşma sağlandı. 

Baptista’nın maliyeti ise ‘24 milyon Euro...


F.BAHÇE önümüzdeki sezon için, bonservisi Real Madrid’de olan ama şu anda Arsenal’de kiralık statüsünde forma giyen Brezilyalı Baptista ile anlaştı. Aziz Yıldırım’ın Uruguaylı ünlü menajer Juan Figer ve kardeşi Ali Yıldırım ile ortak yürüttüğü operasyon sonucu önce Real Madrid’le sonra da oyuncuyla masaya oturulurken, transferin toplam maliyetinin 24 milyon Euro’yu bulacağı öğrenildi. Hem fizik gücü hem de üstün tekniğiyle dikkat çeken Baptista aynı zamanda Brezilya Milli Takımı kadrosuna da çağırılıyor.

LUGANO&ALEX ARKADAŞI 

SAO Paulo’da futbolculuk kariyerine ön libero olarak başlayan, buradan Sevilla’ya transfer olan ve bu kulüpte gol krallığına ulaşan Baptista, daha sonra R.Madrid’e gitmişti. Madrid ekibinin kötü geçen sezon sonrası yaptığı yeni transferlere kurban edilen ve İngiltere’nin Arsenal takımına kiralık olarak giden Baptista, aynı zamanda F.Bahçe’de forma giyen Lugano ve Alex’in de çok yakın arkadaşı...

Herkes menajer Juan Figer’in İstanbul’a ilk gelişini Alex’in transfer görüşmelerine bağlamıştı. Ama Figer burada Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmelerde Baptista ile ilgili gelişmeleri anlattı. Ardından aldığı yetki belgesiyle Madrid’e geçen Figer, İspanyol Real Madrid’in yönetimiyle Baptista’nın bonservisi için masaya oturdu.

Arsenal’den sezon sonu dönecek olan ve yıllık maliyeti 4 milyon Euro’yu bulan Baptista için 13 milyon Euro’ya el sıkışıldı. Çünkü bu rakam ile Real Madrid; hem Baptista’nın maliyetinden kurtulacak hem de Sevilla Kulübü’ne ödediği bonservisin bir kısmını kurtaracaktı

3 YILLIĞINA EL SIKIŞTILAR
SIRA Baptista’ya gelmişti. Bu görevi de başkan Aziz Yıldırım’ın kardeşi Ali Yıldırım tamamlayacaktı. Arsenal’de forma giyen Baptista ile Londra’da buluşan Ali Yıldırım, Alex ve Lugano’nun da referanslarıyla Baptista’yı ikna etmeyi başardı. Oyuncu ile yıllığı 3.5 milyon Euro karşılığı 3 senelik sözleşme için el sıkışıldı. Arsenal’in bu oyuncuyu geri gönderecek olması, Alex ve Lugano’nun referanslarının yanı sıra, F.Bahçe’ye gelmesine kesin gözüyle bakılan bir diğer Brezilyalı Roberto Carlos’un da Baptista’nın ’Evet’ demesinde rolleri büyük oldu.

KALOU&SAHA DA VARDI
F.BAHÇE, Baptista ile anlaşamasaydı ön görüşmelerde bulunduğu Chelsea’li Kalou ve Manchester United’lı Louis Saha ile temaslarını hızlandıracaktı. Fakat Brezilyalı oyuncunun ikna edilmesi, diğer isimleri ikinci plana itti. Aziz Yıldırım yönetimi bu transferi sezon sonu açıklamayı planlıyor. Şampiyonluğun kazanılması halinde Baptista’nın yapılacak kutlamalara davet edileceği ve tanıtımının burada yapılacağı öğrenildi.

Alex’in de favori santrforu
ALEX, kendisine ait internet sitesinde 10 Nisan’da yazdığı yazıda Brezilya futbolunu değerlendirirken Baptista için şu ifadeleri kullanmıştı: “Baptista Sao Paulo’da defansta görev yapıyordu ve ancak ihtiyaç olunca forma şansı buluyordu. Sevilla’ya gitti, gol kralı oldu. Sonra R.Madrid’e gitti, şimdi Arsenal’de. İnanılmaz bir gelişim!”


vatan
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 15:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?