18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yeni takımı belli oldu

Trabzonspor'da transferi yılan hikayesine dönen Burak Yılmaz'ın yeni takımı büyük ölçüde netleşti.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, "Burak Yılmaz hariç tam kadro halinde kampa gidiyoruz. Hiç bir eksiğimiz yok. Trabzon'daki çalışmalar da gayet iyi geçti. Ayın 22'sine kadar Hollanda'da çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah iyi geçer. Birkaç hazırlık maçı yapacağız. 22'sinde ülkemize döneceğiz" dedi.

Burak Yılmaz'ın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şakar, şunları söyledi:
"Yarın netleşir diye düşünüyorum. Avrupa'dan bir kulüple görüşmeler var. İsmini vermek istemiyorum, ama Lazio harici bir kulüp. Zaten kendisi de yurtdışına gitmek istiyor. Onun için yurtdışı olur diye düşünüyorum. Galatasaray'dan resmi teklif yok. Zaten Burak da yurtdışında oynayacağını söylemişti. O bakımdan kendisi de yurtdışını tercih edecektir."

"ARTIK FAYDALI OLMAZ"

Şakar, Burak'ın gidiş şartlarıyla ilgili herhangi bir indirimde bulunmalarının söz konusu olmadığını da yineleyerek, "Hiçbir indirimde bulunmamız söz konusu değil. Peşin para istiyoruz. Taksitlendirme falan yok. Burak kendisi zaten yurtdışında oynamak istediğini söyledi. Mukavelesinde olan bir maddeden dolayı da bizim yapacağımız bir şey yok. Saygı gösteriyoruz kararına" dedi.

Şakar, Burak'ın bu aşamadan sonra geri dönmesi halinde faydalı olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Döneceğini zannetmiyorum. Artık faydalı olamaz diye de düşünüyorum. Bizim şartlarımızda hiçbir yumuşama olmaz. Mukavelesinde adı konmuş zaten" ifadelerini kullandı.

Şakar, yeni sezonda kadrolarına üç tane yerli, kaliteli, genç oyuncu kattıklarını ifade ederek, "Sol Bamba'yı aldık. Şu anda çalışmalarımız yeni başladı ama ben 4 oyuncudan da çok iyi şeyler bekliyorum. Ümid ediyorum bizi mahcup etmezler. Yaşları çok genç. İleriye dönük Trabzonspor'a gelecekte büyük hizmet edecekler. Trabzonspor'un yükünü kaldıracak oyuncular olduklarını düşünüyorum" dedi.

LOKOMOTİF MOSKOVA İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Şakar'ın açıklamalarından kısa süre sonra Trabzonspor ile Lokomotif Moskova arasında Burak'ın transferiyle ilgili anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Rus kulübünün Trabzonspor'un 5 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 25 pay isteklerini kabul ettiği, Burak'ın da Rus kulübüyle görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

Burak, Lazio ile yıllık 2 milyon 300 bin euroya anlaşmış, ancak kulüpler anlaşamayınca transfer gerçekleşememişti. 

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2012 Pazar 14:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?