19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Yeni Türkler'e askerlik yok

Fenerbahçeli Aurelio ve Beşiktaşlı Nobre, Türk vatandaşlığına geçmiş olmalarına rağmen 22 yaşını doldurmuş oldukları için askerlik görevinden muaf tutulacak.

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra yerli statüsüne geçen ve Milli Takım forması da giyen F.Bahçeli Aurelio ile onunla aynı yolu izleyen Beşiktaşlı Nobre'nin askerlik yapıp yapmayacakları konusu açıklığa kavuştu. Bu iki oyuncu, Türkiye'de askerlik yapmayacak. Çünkü Askerlik Kanunu'nun 10. Maddesi'nin 10. bendi aynen şöyle diyor: "Türkiye'ye girdikleri tarihte yirmi iki yaşını doldurmuş veya geldikleri memlekette askerlik yapmış oldukları anlaşılan, Türkiye Cumhuriyeti uyruğuna girmiş göçmenler asker edilmezler." Bu durumda askerlikle ilgili tartışmalar noktalandı.

AURELIO ZATEN YAPTI
Sonradan Türk vatandaşlığını seçen yabancı uyruklu sporculardan olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu 22 yaşından önce geldikleri için askerlik görevini Türkiye'de yerine getirmişlerdi. Bir diğer haltercimiz Nurhan Süleymanoğlu ise Azerbaycan'da vatani görevini yaptığı için Türkiye'de silah altına alınmamıştı. F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu bu konuda yaptığı açıklamada, "Aurelio, Brezilya'da askerlik yaptı. Kaldı ki yapmamış olsaydı da 22 yaşını geçtiği için silah altına alınmayacaktı" diye konuştu.
SABAH
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 05:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?