22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Yer sarı, gök lacivert: Fenerbahçe şampiyon!

Ligin düğümü Kadıköy’de çözüldü, Fenerbahçe en yakın takipçisi Galatasaray’ı 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe, 66. dakikada Nobre’nin kafa golüyle 1-0 kazandı. Trabzon’un Samsunspor’u yenmesiyle Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi umutları mucizelere kaldı...
Topa daha çok sahip olan Fenerbahçe, buna karşın istediği gol pozisyonlarına girmekte zorlandı. Alex’in zaman zaman güzel hareketler yaptığı maçta, girilen bazı pozisyonlarda ise sarı-lacivertli futbolcular, kötü vuruşlarla taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı.
Galatasaray ise orta alanı kalabalık tutup kontraataklarda gol pozisyonuna girmeye çalıştı. Sarı-kırmızılı ekipte Ergün, çalışkanlığıyla dikkati çekerken, Conceiçao da yaptığı hatalarla top kayıplarına neden oldu. Konuk ekip, girdiği 1-2 pozisyonu ise harcayınca, vasat bir futbolun sergilendiği ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.
ise sarı-lacivertli futbolcular, kötü vuruşlarla taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı.
Galatasaray ise orta alanı kalabalık tutup kontraataklarda gol pozisyonuna girmeye çalıştı. Sarı-kırmızılı ekipte Ergün, çalışkanlığıyla dikkati çekerken, Conceiçao da yaptığı hatalarla top kayıplarına neden oldu. Konuk ekip, girdiği 1-2 pozisyonu ise harcayınca, vasat bir futbolun sergilendiği ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Fenerbahçe ŞAMPİYON. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan derbi maçta Fenerbahçe, Nobre’nin 65. dakikada attığı golle Galatasaray’ı 1-0 yendi ve 2004-2005 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

İLK YARI

3. dakikada soldan Galatasaray ceza alanına giren Anelka’nın ortasına, altıpas önünde Nobre topa kafayla dokunamazken, arkadan gelen Selçuk’un vuruşunda ise meşin yuvarlak üstten farklı biçimde auta gitti.

17. dakikada Ayhan’ın pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Ribery’nin, ceza yayı üzerinde yerden vuruşunda, top Rüştü’den sekerken, pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

22. dakikada sağdan Alex’in ortasına Galatasaray ceza alanı sol çaprazından Tuncay’ın gelişine yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak farklı biçimde auta gitti.

24. dakikada Necati, Hakan Şükür’ün ara pasında sol çaprazdan Fenerbahçe ceza alanına girerek kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun plase vuruşu istediği gibi olmayınca, savunmada Önder topa ayak koydu ve Luciano da tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada Ayhan’ın uzun pasıyla Fenerbahçe savunmasının arkasında sağ çaprazda topla buluşan Ribery’nin vuruşunda, top savunmada Serkan’a çarparak kornere çıktı.

Maçın ilk yarısında geride kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonucu değiştirmedi ve devre golsüz sona erdi.

Kupa, Kadıköy’e getirilmedi

DERBİ maç sonrasında Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunmasına rağmen, şampiyonluk kupasının Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na getirilmeyeceği öğrenildi. Futbol Federasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, sarı lacivertli kulübün bu yöndeki talebine rağmen, şampiyonun net olarak belli olmaması nedeniyle bu isteğin kabul görmediği bildirildi.

Fener rekabette 128-113 önde

FENERBAHÇE ile Galatasaray, bugün yapacakları Birinci Süper Lig maçıyla birlikte, tarihlerinde 350. kez karşı karşıya gelecek. Sarı lacivertliler, 95 yıllık ezeli rekabette geride kalan 349 maçtan 128’sini kazanırken, sarı kırmızılı ekip 113 kez galip geldi. Ezeli rakipler 108 maçta da eşitliği bozamadı. ‘Sarı Kanaryalar’ın attığı toplam 486 gole, ‘Cimbom’ 452 golle karşılık verdi. Ligde oynanan 93 maçta ise, Fenerbahçe 34, Galatasaray 38 galibiyet alırken, 31 karşılaşma berabere sonuçlandı.

Stat: FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler: İsmet Arzuman, Bahattin Duran, Serkan Ok

Fenerbahçe: Rüştü, Ümit, Önder, Luciano, Serkan, Selçuk, Aurelio, Alex, Tuncay, Nobre, Anelka

Galatasaray: Mondragon, Cihan, Song, Tomas, Orhan, Ribery, Conceiçao, Ergün, Ayhan, Necati, Hakan Şükür

Sarı Kartlar: Dk. 6 Luciano (Fenerbahçe), Dk. 26 Orhan (Galatasaray)

...
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 20:54:34
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 15:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Yavuz IP: 81.214.246.xxx Tarih : 23.05.2005 12:11:42
HER ŞEY İYİ ĞÜZEL DE BU ESNADA BELLİ BİR KESİM AİLELER ŞU AN YASDA ACABA YÖNETİCİLER BUNLARIN FARKINDA MI?BİR KAÇ KENDİNİ BİLMEZİN TABANCA İLE ATEŞ ETMESİ SONUCU GENE CAN YANDI.NE ATEŞ EDEN NEDE CANI YANAN AKRABAN VE TANIDIĞIM.ÜZÜLÜYORUM HAYDİ YÖNETİCİLER ( F.B.VE G.S.)CANLARI YANANLARA MADDİ VE MANEVİ YARDIMA BEKLİYORUM.