20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Yiğido Karabük'ü rahat geçti

Spor Toto Süper Lig'de oynanan 18. hafta maçında Sivasspor sahasında Karabükspor'u 3-0 mağlup etti.Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Erman Kılıç, 45. dakikada Kadir Bekmezci ve 75. dakikada Eneramo attı.

Bu sonuçla birlikte Sivasspor 27 puanla 8. sıraya yükseldi. Kardemir Karabükspor ise 12 puanla 17. sırada kaldı.

Sivasspor cephesi

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kardemir Karabükspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, “İyi ve net bir galibiyet aldık” dedi. Çalımbay, maçın ardından yaptığı açıklamada, her şeyden önce iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Gol yemeden galip gelmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, “Gol yemeden galip gelmek bizim için çok güzel bir şey. Ligin ilk maçları her zaman zordur, çok iyi konsantre olmak gerekiyor ve karşınızdaki takımın da buradan mutlaka puan alması gerekiyor. Onların da puana çok ihtiyacı vardı. Ama biz maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik, çok iyi de oynadık, iyi şeyler yaptık, iyi pozisyonlar yakaladık. Zaman zaman zor durumlara düşmemize rağmen arkadaşlarımız gereken her şeyi çok iyi şekilde yaptılar” ifadesini kullandı.

İyi ve net bir galibiyet aldıklarını belirten Çalımbay, “İyi bir galibiyet ama bundan sonra bütün takımlar olarak çok yoğun bir maç temposuna giriyoruz. Yakaladığımız istikrarı inşallah sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Tek gayemiz, tek düşüncemiz de bu” diye konuştu.

Sivasspor'un ilk golünü atan Erman Kılıç ise bugün takım halinde iştahlı bir şekilde mücadele ettiklerini ve iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galibiyeti Otyakmaz ve Yerlikaya'ya armağan ettiler

Sivasspor'u ligde üst sıralara taşımak için çaba göstereceklerini aktaran Kılıç, bu galibiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlandıktan sonra ameliyat olan takım kaptanı Hayrettin Yerlikaya'ya ve Metris Cezaevinde tutuklu bulunan kulüp başkanları Mecnun Otyakmaz'a armağan ettiklerini belirtti.

Sivasspor'un ikinci golünü kaydeden Kadir Bekmezci ise maça iyi konsantre oldukları ve kazanmak için her şeyi yaptıklarını belirterek, “3-0 gibi net bir galibiyet aldık” dedi.

Kadir, ligde daha iyi bir konuma gelmek için çaba göstereceklerini söyledi.

Kardemir Karabükspor cephesi

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise “Önceliklikle Sivasspor'u tebrik ediyorum. Maalesef bazı şeylerin önüne geçemiyoruz, kalemize ilk gelen top gol oluyor, çok kolay gol yiyoruz” dedi.

Kendisinin çalıştırdığı takımların hiçbir zaman kolay gol yemediğini ifade eden Korkmaz, “Analiz ettik, antrenmanda uyguladık, çalıştık, yine aynı şekilde golü yedik. Tabii bunun önüne geçebilmemiz için transfer şart” diye konuştu.

Transferlerin bitmesi gerektiğini belirten Korkmaz, ligin her hafta zorlaştığını ifade ederek, “Kendi kendimize yenilmemize üzülüyorum. Sivasspor, bizden üstün oynamaya çalıştı ama biz kendi kendimize yeniliyoruz. İşin zor tarafı bu” ifadesini kullandı.

Kulüp yönetiminin transfer konusunda uğraştığını, kadroya katmayı planladıkları oyuncularla birebir görüşmeler yaptıklarını, yurt dışına gittiklerini dile getiren Korkmaz, “Yani onlar da elinden geleni yapıyor. Transfer şart” diye konuştu.

Gençlerbirliği maçının önemli olduğunu vurgulayan Korkmaz, “7-8 galibiyet almamız lazım, yüzde 50'sinden galip gelmemiz lazım” dedi.

Kardemir Karabüksporlu oyuncu Erkan Taşkıran ise Sivasspor'u tebrik etti. Çok zor günler geçirdiklerini belirten Taşkıran, Sivas'a puan almaya geldiklerini ancak basit gollerle mağlup olduklarını söyledi.

Basit gol yeme alışkanlıklarının bu maçta da devam ettiğini anlatan Taşkıran, “Basit gol yememiz bize pahalıya mal oldu” dedi.

Ligde henüz her şeyin bitmediğini belirten Taşkıran, Gençlerbirliği maçını taraftarlarının desteğiyle kazanarak çıkışa geçmek istediklerini söyledi.

Defans oyuncusu Hamza Çakır ise Sivas'a galibiyet için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade etti.

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Aytekin Durmaz, Kemal Yılmaz, Mustafa İspiroğlu

Sivasspor: Atilla, Uğur, Navratil, Murat Akça, Ziya (Dk. 86 Kağan), Mehmet Nas (Dk. 65 Kıvanç), Kadir, Cerny, Erman, Grosicki (Dk. 82 Pedriel), Eneramo

Kardemir Karabükspor: Tomiç, Erdem, Hamza, Muhammet, Seric, Birol, Ragued (Dk. 58 Erkan), Ali Kuçik (Dk. 21 Sinan Kaloğlu), Bilal, Cernat, İlhan (Dk. 85 İsmail)

Goller: Dk. 11 Erman, Dk. 45 1 Kadir, Dk. 75 Eneramo (Penaltıdan) (Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 32 Murat Akça (Sivasspor), Dk. 23 Birol, Dk. 74 Tomiç, Dk. 80 Erkan (Kardemir Karabükspor)
 

...
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2012 Salı 21:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?