22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Yıldırım: Beşiktaş’ta küfür bitmez

Bana küfür ediliyor. Gel yüzüme et de göreyim seni. İstiklal marşında küfür ediyorsun. Bu bayrağa, tarihe geçmişe saygısızlıktır. Beşiktaş’ta küfürün durmasına imkan yok, önleyemezsiniz.

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, dün İTÜ Beden Eğitimi bölümünün organize ettiği panelde ilginç açıklamalarda bulundu. 250 kişilik salonu tıklım tıklım dolduran öğrencilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, Beşiktaş derbisinden sonra ezeli rakibinin taraftarlarına göndermeler yaptı. Derbideki pankart konusuna değinen Yıldırım, içeri sokulduktan sonra üzerindeki harflerin değiştirilerek asıldığını açıkladı. Derbi sonrasında medyanın iki konu üzerinde odaklaşması gerekirken, farklı yorumlar yaptığından şikayet eden Yıldırım şunları söyledi:

Program 31 Mayıs’ta

İstiklal marşındaki küfür ile Fenerbahçe seyircisinin rakibi ayakta alkışlaması gündeme çıkmalıydı. Küfürün önüne böyle geçilmez. Daha önce spor programlarında Fenerbahçe yarım saat konuşuluyordu. Esas programı 31 Mayıs’ta biz yapacağız. Bize yapılanları asla unutmayacağız. Bana küfür ediliyor. Gel yüzüme et de göreyim seni. İstiklal marşında küfür ediyorsun. Türklüğünden şüphe edilir. Bu bayrağa, tarihe geçmişe saygısızlıktır. Beşiktaş’ta küfürün durmasına imkan yok, önleyemezsiniz. İl güvenlik mahkemeleri nerede. Görevlerini yapmıyorlar. Zaten amigolar belli. Yöneticiler korkuyor ve tribünlere almaya devam ediyorlar. Yakında beni bırakıp, kendi başkanlarına küfür etmeye başlayacaklar. Zaten birini de öyle göndermişlerdi.

Tarih öyle yazılmaz

Bir maç yenmekle tarih yazılmaz. Bugün de tekrar Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Siz bir ilki yaparsanız tarih olursunuz. Mesela Manchester’i 40 yıl sonra sahasında yendik. Galatasaray’ı 6-0 yendik. Bunlar tarihtir. Beşiktaş 15 puan gerimizde ve artık Türkiye Kupası’nda da yok. Her galibiyete tarih dersek, tarih sayfalarında yer kalmaz. Engellerin hepsini aşacağız. Biz de tarih yazdık. Ben bir oyla başkanlığa seçildim. O da bir tarihtir. 1998’de ilk başkan olduğumda açıkladığım hedeflerin hemen hemen hepsini gerçekleştiriyorum. Tüm amatör branşların tesisleri var. Eylül ayında Fenerbahçe stadı tamamen bitmiş olacak.

Dünya kulübü olacağız dedik, bu yolda çok büyük adımlar attık. Geçen sene 22.5 trilyon lira vergi ödedik. Tabi büyürken de sıkıntı olacak. Diğer kulüpler bizim büyümemizi engellemeye çalışıyorlar. Aslında bizi örnek alıp büyümeleri gerekir. Ekonomik olarak güçlü olduğunuzda, herşey daha hızlı gelişiyor. Tüm amatör branşlarımız için yurt dışından eğitimciler getireceğiz. Basketbolda büyük atılımlar yaptık. 2007 yılında bu alanda da büyük başarılar bekliyoruz.

Büyük işler yapacağız

Artık zor günleri aştık. Avrupa’da kupa için fazla beklemeyeceğiz. Beceriksizlik ve tecrübesizlik yüzünden Avrupa Kupaları’na erken veda ettik. Bir iki takviye ile bu kadro Avrupa’da çok büyük işler yapacaktır.

Basketbol takımımıza 7500 kişilik bir salon yapacağız.Ancak uygun yer bulmak için araştırmalarımız devam ediyor. Spordaki yasaların değişmesi ve siyasetin de spordan çıkması lazım. Biz stadımızla övünüyoruz, övünmeye de devam edeceğiz. Bilet gelirlerinin yüzde 60’ı kesintiye gidiyor. Bunlara da ortak bir çözüm bulmamız gerekir.

İyi bir yönetimimiz var. Daha önceki yönetim kurullarımızda yanlış insallar vardı. Onlar temizlendi. Ben Fenerbahçe’de hiç bir gruba karşı değilim. Herkese eşit mesafedeyim.

G.Saray’ın UEFA kupası tesadüf

SORU: ‘Galatasaray’ın stat yapmak istediği Seyrantepe’yi almayı düşünüyor musunuz?

CEVAP: ‘Zamanla hepimiz herşeyi göreceğiz. Dostlarımız üzülmesinler biraz bekleyelim’

SORU: ‘Galatasaray UEFA Kupası’nı aldı, siz elendiniz? ’

CEVAP: ‘Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı alması bir tesadüf. Biz de bu sezon UEFA Kupası’nı alabilirdik. Bu da tesadüf olurdu’

Rüştü’yü seviyorum

SORU: ‘Madem Rüştü’yü seviyordunuz, neden dövdürdünüz’

CEVAP: ‘Daha geçen hafta Hagi taraftarlara ‘hırsız’ dedi. Geride kalan şeyleri fazla kurcalamamak gerekir. Rüştü’yü sevdiğimi daha önce söylemiştim. Hoca istediği müddetçe Rüştü kalır’

Pancu’ya top gelmedi ki

SORU: ‘Daniel Pancu’yu transfer etmeyi düşünüyor musunuz?’

CEVAP: ‘Zaten Pancu’ya top fazla gelmedi ki. Kaleciliğini göremedim’

..
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?